Listen to this page using ReadSpeaker

Opleidingen

Werken bij SGL: Een goed gevoel!

Dit betekent dat wij onze medewerkers ook op het gebied van opleidingen iets te bieden hebben. Werken met mensen is namelijk iedere dag leren! Onze medewerkers zijn professionals op het gebied van niet-aangeboren-hersenletsel (NAH). Dit betekent dat wij op het gebied van opleidingen ook veel aandacht hier aan besteden. De basiscursus NAH wordt aangeboden aan alle nieuwe medewerkers. Verder is er een opfriscursus NAH voor medewerkers die al langer werkzaam zijn en is er een workshop NAH voor medewerkers in de ondersteunende diensten.

 

De training 'Hooi op je vork' maakt ook deel uit van het opleidingsbeleid. "Hooi op je vork' is een begeleidingsmodel dat onze medewerkers helpt bij de ondersteuning van de cliƫnten met hersenletsel. Het gaat hierbij om beeldvorming aan de hand van leefgebieden, het stellen van doelen, de uitvoering en rapportage.


SGL ontwikkelt zich door ook zorg te bieden aan nieuwe, andere doelgroepen zoals jong-dementerenden en cliƫnten met NAH+problematiek. Dit betekent dat we onze medewerkers ook de kans geven om zich te ontwikkelen en daarom worden er trainingen aangeboden zoals: omgaan met agressie en omgaan met psychiatrische problematiek. Zodoende beschikken de SGL-medewerkers altijd over de juiste tools om in bepaalde situaties goed en kordaat te kunnen handelen.

Voor het toetsen en trainen van verpleegtechnisch handelingen beschikt SGL over een team van opgeleide trainers/toetsers. Zij toetsen en trainen medewerkers, zodat ze weer bekwaam en bevoegd zijn om deze handelingen te verrichten.

 

Wat betreft veiligheid beschikken alle SGL-locaties over opgeleide Bedrijfshulpverleners die jaarlijks door middel van e-learning en praktijkoefeningen bijgeschoold worden. Alle SGL-medewerkers volgen jaarlijks met behulp van e-learning een veiligheidsinstructie.

 

Uiteraard is er ook ruimte voor individuele ontwikkeling en scholing. SGL-medewerkers die zich verder willen ontwikkelen kunnen hun wensen met hun leidinggevende bespreken. De opleidingsfunctionaris adviseert hierbij indien nodig.