Indien deze e-mailing niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de webversie. 

 

 

                                       

                                                            

 

Nieuwsbrief 

 

Nummer 5 | Jaargang 2012

Ondersteuning, begeleiding en zorg voor mensen met een lichamelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsel.

 

Nieuws SGL

 • Opening nieuw woonbegeleidingscentrum Velden
  Op 7 januari 2013 opent het woonbegeleidingscentrum van SGL aan de Kloosterstraat in Velden haar deuren voor 13 cliënten.
          

                                              

 • SGL convenantpartner in CVA Keten Noord-Limburg
  Op 1 januari 2013 zal SGL officieel toetreden als convenantpartner in de CVA Keten regio Noord Limburg. Naast SGL zijn eveneens als partner betrokken: Viecuri Medisch Centrum, Cohesie, de Zorggroep, Proteion, La Providence, Zorgverzekeraar VGZ en het Zorgkantoor Noord- en Midden Limburg.
  Mensen met een CVA (beroerte) krijgen tijdens hun ziekteproces te maken met verschillende zorgverleners. Door maximale samenwerking en afstemming tussen betreffende organisaties en constante ontwikkeling van professionals, zijn wij als ketenpartners in staat een toegankelijke en adequate zorg te organiseren en te verlenen.
 • Samenwerking met Hoeve de Braamhorst succesvol
  Vanaf 26 oktober werkt SGL samen met Frank Selen, eigenaar van Hoeve de Braamhorst. Deze hoeve biedt op een innovatieve manier dagbesteding aan kwetsbare inwoners met als doelgroep NAH. Inmiddels bezoeken behoorlijk wat cliënten van SGL
  met veel plezier de Braamhorst. Voor meer info over de Braamhorst klik hier.

     

 

Voorlichting SGL

 • Terugblik Netwerkbijeenkomsten Limburgse Zorg 

In het laatste kwartaal van 2012 hebben zowel in Zuid-, als in Midden- en Noord-Limburg succesvolle netwerkbijeenkomsten plaatsgevonden. Door de hoge opkomst en positieve feedback (over de thema's, locaties en sprekers) mogen we stellen dat er een duidelijke behoefte in de zorg is om met elkaar in gesprek te blijven. SGL blijft deze behoefte dan ook graag faciliteren, organisaties die hierbij ondersteuning willen bieden, zijn van harte welkom!

 •  Informatiebijeenkomsten voor Mantelzorgers en Vrijwilligers

SGL wil de komende tijd alle mantelzorgers en vrijwilligers die betrokken zijn bij de zorg van de cliënten nog meer gaan voorzien van informatie (ziektebeelden, praktische tips, ontwikkelingen binnen de zorg etc). In het kader van de welbekende kanteling worden zij immers nog meer de spil in het geheel. Inmiddels heeft al een eerste bijeenkomst in Zuid-Limburg plaatsgevonden, hier werd al snel duidelijk dat hieraan een grote behoefte is. Niet alleen in de vorm van een vervolg in de andere regio's maar ook in een verdiepingsslag. De bedoeling is dan ook om soortgelijke bijeenkomsten in Midden- en Noord-Limburg te gaan organiseren.

Overigens gaan aparte bijeenkomsten voor vrijwilligers en mantelzorgers plaatsvinden omdat de informatiebehoefte toch verschillend is. De mantelzorger wil vooral praktische tips voor omgang in de thuissituatie, de vrijwilliger is meer geïnteresseerd in tips voor de werksituatie.    

                                                       

                                              

 

Op zaterdag 19 januari 2013 organiseert SGL een informatieve middag voor cliënten en mantelzorgers over de verdere ondersteuningsmogelijkheden van SGL op het gebied van Begeleid Zelfstandig Wonen, Wonen met 24 uurs zorg (inclusief Logeren) en Dagbesteding. Deze middag vindt plaats in het activiteitencentrum 'de Maashorst' in Baarlo van 13.30 tot 15.30 uur. Aanmelden voor deze bijeenkomt is noodzakelijk. U kunt dat doen – uiterlijk vóór 04 januari 2013 – via acoppus@sgl-zorg.nl of bellen met 046-4203807 en vragen naar Ans Coppus.

In Zuid-Limburg gaan we als verdiepingsslag op de eerste bijeenkomst in kleinere groepjes van mantelzorgers over de praktische tips verder in gesprek.

 

 •  Nieuwe films van SGL
Op het Youtube kanaal van SGL zijn een aantal nieuwe films van SGL te zien op het gebied van Begeleid Zelfstandig wonen, Woonbegeleidingscentrum het Vlinderhuis in Venlo-Blerick, Jongeren bij SGL en Stichting Vrienden van SGL.

  

  

                                       

 

                                     Het maximale uit het leven halen.

                                Elke dag opnieuw. Ook in het nieuwe jaar.

Dat is waar SGL voor staat.
Wij wensen u fijne kerstdagen en een inspirerend 2013 toe!

 

                                Raad van Bestuur en medewerkers SGL

 

Contactgegevens     

 

SGL

 

Correspondentieadres: Postbus 5036, 6130 PA Sittard


         Telefoon +31(0)46 420 38 00         

Fax +31(0)46 420 38 08

 

Bezoekadres:
Bureau Ondersteuning, Havikstraat 18, 6135 ED Sittard

www.sgl-zorg.nl

                         

 

  Naar contactformulier >>>>     

                                                                                 

 

 

                                                                           
Inschrijven | Uitschrijven | Reageren | Website