×
Corona updates

Via deze pagina houden we u op de hoogte van de maatregelen die wij moeten nemen rondom het coronavirus. We zullen de informatie bijwerken zodra er nieuws te melden is. Hou deze pagina daarom regelmatig in de gaten.

Onze actuele coronamaatregelen

Geüpdate op 11 april 2023

Wij hebben deze speciale webpagina aangemaakt waarop we u vanaf 16 maart 2020 op de hoogte houden van de maatregelen die wij moeten nemen rondom het coronavirus. We zullen de informatie bijwerken zodra er nieuws te melden is. Hou deze pagina daarom regelmatig in de gaten.

Laatste nieuwe aanpassingen op deze pagina: 
(voor uitgebreidere informatie zie elders op deze pagina)

  1. Opheffing laatste coronamaatregelen
  2. Opheffing coronateam en corona mailadres.
  3. Protocollen, beleidsdocumenten en veelgestelde vragen verwijderd.

Opheffing laatste maatregelen

Met het opheffen van de laatste landelijke maatregelen, is corona nu gelijkgesteld aan een ‘normaal luchtwegvirus’. Testen en isolatie zijn niet langer nodig. En natuurlijk blijven wij als SGL zijnde niet achter.

Voor onze medewerkers en vrijwilligers maar ook voor onze cliënten en naasten geldt: heb je verkoudheidsklachten (in de breedste zin van het woord)? Wij adviseren je om waar mogelijk afstand te houden en een mondkapje te dragen als afstand houden niet mogelijk is. Thuis blijven bij klachten is niet meer nodig, ook niet als je daadwerkelijk corona hebt. En dat is voor veel mensen een hele opluchting.

De Nederlandse maatregelen varen op het gebruiken van gezond verstand. Omdat wij te maken hebben met een kwetsbare cliëntengroep, vragen wij hier nog eens extra aandacht voor. Denk aan elkaar en help elkaar waar nodig!

Vergeet de algemene adviezen niet:

  • Nies en hoest in je elleboog
  • Was je handen regelmatig met water en zeep
  • Draag bij klachten een mondkapje en hou afstand
  • Ventileer ruimtes regelmatig

Per 1 januari 2023 is het coronateam opgeheven en is ook het mailadres corona@sgl-zorg.nl niet meer in gebruik. Voor vragen en opmerkingen kunt u te allen tijde bij uw begeleider of contactpersoon terecht. Deze corona update webpagina zal ook blijven bestaan voor het geval er nieuws te melden is.

Informatie over corona herhaalprik en griepprik

SGL vindt het van wezenlijk belang dat we samen gezond blijven. Samen – medewerkers, vrijwilligers, cliënten en naasten – zullen we elkaar moeten beschermen tegen ziekte. Corona én griep. Want voor een kwetsbare doelgroep als onze cliënten is beide potentieel gevaarlijk. Daarnaast willen we de werkdruk op onze locaties binnen de perken houden, en daarom is het belangrijk dat we het ziekteverzuim minimaliseren. En dat kunnen we alleen maar samen.

Daarom willen we iedereen oproepen: kies voor de corona herhaalprik én haal de griepprik. Alleen zo ben je optimaal voorbereid op alle coronavarianten en het griepvirus die nog te verwachten zijn deze herfst en winter.

Hoe dan?
Griepprik - Medewerkers van SGL kunnen een prik krijgen via Ease of hun huisarts, zie hiervoor interne berichtgeving. Overige mensen krijgen de griepprik via hun huisarts.

Corona herhaalprik - Iedereen van 12 jaar en ouder kan dit najaar een herhaalprik tegen corona halen. Een herhaalprik kan helpen om een opleving van het coronavirus tegen te gaan. Er wordt geprikt met vernieuwde vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna. Deze beschermen tegen meer varianten van het coronavirus. Want ook al lijkt het coronavirus op dit moment ver weg, er worden diverse varianten verwacht. Om hevige maatregelen en sluiting te voorkomen willen we iedereen met klem adviseren om de herhaalprik te laten zetten. Hoe dit werkt, lees je hier.

Veelgestelde vragen en antwoorden
Wij begrijpen dat je vragen hebt over de vaccinaties. Kijk hiervoor op onze FAQ pagina die wij hebben samengesteld met info van het RIVM. Heb je nog meer vragen? Neem dan zeker contact met ons op!

Een prik, waarom zou ik? Niet alleen het virus zelf, maar ook de feiten en fabels rondom vaccinatie verspreiden zich snel. Tijd om hier doorheen te prikken.