×
Verveel-u-nietjes

Door de coronamaatregelen moeten we allemaal veel meer thuisblijven dan ons lief is. Vervelen is echter niet nodig! Op deze pagina vindt u allerhande ideeën en tips om thuis te doen. Een quiz, geheugentraining, beweging en nog heel veel meer. Gegarandeerd urenlang vermaak. Doet u mee? Veel plezier!

Geüpdate op 28 januari om 13.00 uur.

Omdat nog niet al onze cliënten naar onze activiteitencentra komen door corona omstandigheden, willen we onze hen en andere geïnteresseerden graag een aantal digitale mogelijkheden aanbieden op het gebied van quiz, geheugentraining, maar ook beweging. We zullen deze pagina steeds aanvullen. Veel plezier ermee!

Tip! Kijk eens naar de aanpassingen op onze AC's, het is er heel veilig!


Hartverwarmend

Afgelopen maanden waren - en zijn nog steeds - heftig, zwaar en vervelend, maar er ontstonden tegelijkertijd prachtige, hartverwarmende en ontroerende initiatieven bij SGL. Met de #sglvoorelkaar verzamelden wij er een heel aantal en plaatsten we ze in drie videocompilaties. Met dank aan medewerkers Sergei Spiridonov, en de mooie muziek van Mark Courage. 

Deel 1 - deel 2 - deel 3

Tips!

Hieronder vindt u in verschillende categorieën leuke tips om u niet te vervelen. Heeft u zelf goede ideeën die gedeeld mogen worden? Stuur ze naar ffissette@sgl-zorg.nl, dan plaatsen wij ze op deze pagina! 

SGL YouTube kanalen

SGL heeft vier YouTube kanalen; één met corporate video's, één met video's van activiteiten die door u thuis kunnen worden meegedaan, één met video's uit onze locaties vol leuke hart-onder-de-riem-filmpjes en één met challenges waaraan u kunt meedoen. Bekijk alle filmpjes van de laatste drie kanalen hier:

Gedurende het voorjaar en de zomer hebben wij wekelijkse live uitzendingen gemaakt voor cliënten en andere geïnteresseerden. Bekijk alle uitzendingen rustig terug op dit kanaal

Wilt u de mooie compilatie van de koningsdagoptredens zien? Deze is hier te vinden. Veel kijkplezier!

Optredens Koningsdag 2020 

SGL Facebookpagina's

SGL heeft niet alleen een SGL 'corporate' Facebookpagina, SGL Zorg genaamd, maar bijna al onze AC's en enkele WBC's hebben ook een eigen Facebookpagina. Superleuk om te volgen, om op de hoogte te blijven! Klik op de linkjes om de pagina's te zien. 

Bewegen

Bewegen is altijd gezond, maar nu met het vele thuis zijn is het extra belangrijk. Hieronder een heel aantal leuke tips. Want iedereen kan bewegen!

Quizen en spellen

SGL quizen:

Verder kunt u een quiz of spelletjes doen op deze websites:

SGL spellen:

Geheugen

Leuke geheugenspelletjes vindt u hier:

Lezen

Houdt u van lezen? Hieronder het aanbod online:

Creatief bezig zijn

Het is fijn om creatief bezig te zijn! Hieronder enkele tips.

Kennis opdoen & culturele activiteiten

Gebruik uw tijd om kennis op te doen over bepaalde onderwerpen. Hieronder enkele tips.

  • NPO Focus - Databank vol minicolleges (tekst en audiovisueel) over uiteenlopende onderwerpen van geschiedenis en kunst tot gezondheid en politiek. (Let op - niet eenvoudig!)
Diverse activiteiten

Hieronder nog een heel aantal leuke en handige ideeën en tips!

En ook...

Hart onder de riem

Mooie, bijzondere en handige links... een hart onder de riem!

Van cliënten voor cliënten

Hieronder informatie van cliënten voor cliënten:

  • http://www.kwekvors.nl
  • www.kikkerman.nl 
    Deze website bestaat uit een galerie van allerhande creatieve werken waar diverse cliënten van AC de Maashorst en AC Weert aan meedoen. Er zijn ook vrijwilligers die hier exposeren. In principe mag iedereen die mooie creatieve dingen maakt een pagina aanvragen.
  • Cliënt Henk Classens heeft een prachtig lied geschreven om iedereen een hart onder de riem te steken in deze moeilijke periode. Samen met een vriend Math brengt hij zijn geschreven tekst tot leven. Luisteren jullie mee? Download de mp3 hier.