×
< Terug naar overzicht

Breincafé Baarlo

Het Breincafé is een trefpunt voor mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), hun partners, familieleden, mantelzorgers, professionals en andere geïnteresseerden.

Thema van dit Breincafé: hersenletsel en het zwarte gat. “Na de revalidatie / ziekenhuis kwam ik in een zwart gat terecht”. Helaas een teveel gehoorde uitspraak. Verder leven met hersenletsel is allesbehalve makkelijk voor de persoon die hersenletsel heeft en voor zijn naasten. Eenmaal thuis, blijkt voor sommigen het dagelijks functioneren mét de gevolgen van het hersenletsel een behoorlijke uitdaging. Hoe ga je om met alle veranderingen? De zoektocht naar de juiste ondersteuning hierbij kan lastig zijn.

Hoewel er in Nederland veel mogelijkheden zijn tot zorg en ondersteuning in de chronische fase na hersenletsel, zijn er al sinds jaren knelpunten bekend. Zo sluit de zorg niet altijd goed aan bij de daadwerkelijke behoeften van de getroffenen, is er weinig aandacht voor het welzijn van de naasten, is het zorgaanbod niet altijd transparant en werken verschillende zorgaanbieders onvoldoende samen.

Tijdens deze interactieve avond gaan we samen met Michel Schoonenberg, coördinator van het hersenletselteam Limburg in op wegwijs worden in Hersenletsel-land.

Aanmelden voor het Breincafé is niet nodig en deelname is gratis. U bent van harte welkom in het Breincafé!

Wanneer? Maandag 25 november 2019 van 19:30 - 21:30 uur
Waar? AC De Maashorst, Pastoor Geenenstraat 64 in Baarlo
Voor wie? Iedereen is welkom!