×
< Terug naar overzicht

AC De Maashorst schittert bij derde editie van Baarlo Battert

11 juni 2019

Zaterdag 1 juni was het zover. De derde editie van het sportieve evenement Baarlo Battert! Het was een schitterende dag. Vrijwilligers waren aan alle kanten druk in de weer om de puntjes op de i te zetten alvorens het batteren van start kon gaan. Een verslag van Jules Raijer, begeleider sport en bewegen.

"Acht cliënten van AC De Maashorst hadden zich ingeschreven voor de X-Battert. Dit aangepaste parcours is speciaal ontwikkeld voor mensen met een beperking die het parcours per rolstoel, lopend of met de rollator kunnen afleggen. We zijn de ochtend gestart met het verkennen van het X-parcours en het reguliere parcours waar in de avond de stormloop van start zou gaan. Daarna hebben we onze magen gevuld met overheerlijke broodjes om vol energie aan de X-Battert om 13.00 uur te kunnen beginnen. 

Om 12.45 uur begonnen we met een gezamenlijke warming up onder leiding van het plaatselijke kinderdansgroepje. Om 13.00 uur was het dan zover, met een startschot werd het parcours geopend waar onze cliënten zich in volle overtuiging aan gegeven hebben! Verschillende lastige obstakels zoals verhogingen, autobanden slalom, moeilijke ondergronden zoals ribbels en zand. Al met al een zeer uitdagend parcours voor de rolstoelers. Ook werd er met een brandslag gespoten om de deelnemers wat verkoeling te geven met dit prachtige weer! De deelnemers en begeleiders hadden de grootste lol. Sommige deelnemers hebben het parcours zelf 5 keer afgelegd! Na een uur flink batteren was de prijsuitreiking en kregen de deelnemers allemaal een prachtige Baarlo Battert medaille. Na de prijsuitreiking hebben we met zijn allen wat gedronken en geproost op de overwinning om vervolgens moe maar voldaan naar huis te gaan. 

Máár, voor sommigen was deze dag nog niet ten einde. Voor het reguliere parcours hadden zich nog eens drie cliënten ingeschreven. Deze drie werden onder begeleiding van personeel van AC De Maashorst 1 op 1 over het parcours begeleid. Er is wederom getoond dat zelfs met een visuele beperking een stormloop gedaan kan worden. Om 17.00 uur begonnen de zes aan het geweldig uitgezette parcours met uitdagende hindernissen zoals glijbanen, netten, tonnen, monkeybars, veel modder, beekjes en andere uitdagende obstakels. Na een uur batteren, lachen, gieren en brullen werd de finish gehaald. Ook hier kregen we een mooie medaille aangereikt. Daarna werden de verbrande calorieën weer aangevuld met wat fris en een frietje. Na alle zand uit de oren en kieren gewassen te hebben is iedereen naar huis gegaan met de gedachte aan een mooie sportieve, zonnige dag!"