×
< Terug naar overzicht

Coming out middag Parc Imstenrade

21 oktober 2019

Jaarlijks wordt er op 11 oktober aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: Coming Out Dag.

In residentie Parc Imstenrade (Vitalis), waarin Dimenzie van SGL zich vestigt werd hier aandacht aan besteed middels een bijeenkomst voor de bewoners. De middag, die dus in het teken stond van uitkomen voor je seksuele voorkeur of genderidentiteit, werd door het COC Limburg (dé LHBTI-belangenvereniging) gepresenteerd. Muzikaal omlijst door Ivo van der Bijl spraken tijdens het evenement drie gastsprekers. Met mooie indrukwekkende verhalen van Marijke van Mulken, Didier Savelkoul, Harry Puts en Didier Savelkoul (persoonlijke begeleider Dimenzie). Als jongste spreker van de middag (24) was Didiers persoonlijk verhaal een mooi contrast met de verhalen van de andere sprekers die weer in een hele andere tijd opgroeiden en voor hun seksuele voorkeur uitkwamen.

Naast zijn persoonlijk verhaal over het moment dat hij zijn coming out beleefde stond in zijn bijdrage onder andere gebrek aan kennis, schijntolerantie en verschillend zijn als kracht op de werkvloer centraal.

Bewoners stelden na afloop interessante vragen en er werden zelfs spontane verhalen verteld in de microfoon. Het was een interessante middag die in het teken stond van sociale acceptatie. ​

Op de foto gespreksleider Jan Karel Bolleman​ met Didier Savelkoul.