×
< Terug naar overzicht

Coronavirus - update vrijdag 13 maart

13 maart 2020

Wij volgen alle ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. SGL is zeer alert op een zo veilig mogelijke omgeving voor haar cliënten, medewerkers, stagiaires en vrijwilligers. Onze maatregelen zijn gericht op het welzijn van al deze groepen. Wij volgen voortdurend alle adviezen van RIVM, GGD en gemeente en hebben dagelijks contact.

Omdat de maatregelen per dag kunnen verschillen communiceren wij rechtstreeks met onze cliënten, mantelzorgers, medewerkers, vrijwilligers en stagiaires. Cliënten ontvangen van ons een mail/brief met alle belangrijke informatie en maatregelen (vrijdag 13 maart verstuurd). Tevens worden zij rechtstreeks geïnformeerd door de locaties. Medewerkers, vrijwilligers en stagiaires worden doorlopend apart geïnformeerd via ons intranet, per mail en via hun leidinggevenden. Vanzelfsprekend gelden ook hier de landelijke richtlijnen wat betreft hygiëne, klachten, thuiswerken en annulering van bijeenkomsten en activiteiten.  

Informatie die blijft gelden
De belangrijkste maatregel die iedereen zelf kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen is goede hygiëne:

- Was uw handen regelmatig 
- Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog 
- Gebruik papieren zakdoekjes  
- Schud geen handen
- Blijf thuis als u verkoudheidsklachten krijgt

Heeft u klachten?
Heeft u verkoudsheidsklachten of verhoging tot 38 graden Celcius? Wij willen u dringend verzoeken om thuis te blijven of in uw WBC als u bij ons woont. Ziek uit, bezoek geen activiteitencentrum en heb zo weinig mogelijk contact met anderen. Houd afstand tot mensen ter voorkoming van besmetting. U hoeft uw huisarts niet te bellen. Worden uw klachten erger? Als u koorts hebt van meer dan 38 graden Celcius en u hoest of ademt moeilijk, bel dan met uw huisarts of huisartsenpost. Neem bij ernstige klachten direct contact op.

Belangrijkste maatregelen voor cliënten
De zorg voor onze cliënten vinden we ontzettend belangrijk. Vandaar dat we bij alle maatregelen die worden genomen kijken hoe we onze cliënten zo goed mogelijk kunnen ondersteunen als er voor hen daardoor problemen ontstaan in hun eigen situatie. We houden contact met onze cliënten en zij kunnen hun locatie/begeleider te allen tijde benaderen. 

  • Blijf thuis of in uw WBC bij verkoudsheidsklachten of verhoging tot 38 graden Celcius.
  • Dagbesteding voor bewoners van onze WBC’s vindt voorlopig binnen het WBC plaats en niet in onze activiteitencentra.
  • Beperkt bezoek voor bewoners van onze WBC’s.
  • Activiteiten in onze AC’s gaan door voor mensen die thuis wonen. Wel worden de activiteiten aangeboden in kleinere groepjes en zoveel mogelijk in de verschillende activiteitenruimtes. Hier zal ook geluncht worden en de koffiepauze plaatsvinden. Dit alles om het samenzijn in grote groepen zoveel mogelijk te vermijden.
  • Cliënten die begeleiding thuis ontvangen van SGL worden voor het bezoek van hun begeleider gebeld om te vragen of ze klachten hebben. Zoja wordt samen besproken welke ondersteuning de cliënt nodig heeft en hoe wij verder kunnen helpen.  
  • Op advies van het Oranjefonds stelt SGL alle NLdoet-activiteiten op 13 en 14 maart 2020 tot nader order uit. Dit geldt ook voor de deelname van SGL.

Bezoekers opgelet!
Bezoekers van al onze locaties wordt dringend verzocht om bij verkoudheidsklachten of griepachtige verschijnselen een bezoek uit te stellen ter bescherming van onze cliënten, medewerkers, vrijwilligers en stagiaires.

Het is van groot belang dat we ons allemaal aan de landelijke richtlijnen houden om verdere besmetting te voorkomen. Heeft u hulp nodig of heeft u vragen, aarzel dan niet om contact met SGL te zoeken. Vanzelfsprekend gaat onze zorg door en doen we ons best om alles zo goed mogelijk voor u te regelen. Mochten er verdere maatregelen nodig zijn, dan informeren wij u direct.