×
< Terug naar overzicht

Fantastische boerenbruiloft in het Maartenshuis

19 februari 2020

De spanning was al dagen te voelen in het Maartenhuis. Wie o wie is het boerenbruidspaar en wie zijn de getuigen? Dinsdag 18 februari was de grote dag. Om 11.45 uur was iedereen in de woonkamer en werd onthuld om wie het feest vandaag zou draaien. Bewoners Anne-Marie en Chantal bloosden van alle aandacht, want zij zijn de bruiden op deze heuglijke dag. Hannie en Esther zijn de getuigen en ook zij zijn in hun nopjes met hun belangrijke rol.

De koks en groepsassistenten verzorgden aansluitend een echte boerenlunch met balkenbrij en hoofdkaas. Het geroezemoes verstomde toen iedereen de authentieke boerenmaaltijd aan het nuttigen was. Om 14.00 uur werd de film 'terug noa 't zuije' getoond. Vol aandacht werd er genoten van de film waarin Lex Uiting prins wordt van Venlo en ons laat meegenieten van wat Vastelaovend echt is. Het mooie liedje werd door bijna iedereen meegezongen.

Om 16.00 uur moest het dan echt gebeuren en werd het bruidspaar in de onecht verbonden. De twee broeders Annie en Gemma van het nabij gelegen klooster zorgden ervoor dat het wijwater goed gesprenkeld werd en zetten de twee 'geliefden' en hun getuigen in het zonnetje. Pastoor Nico zorgde compleet met accordeon ervoor dat het een gezegend huwelijk werd. Applaus alom en de sfeer zat er helemaal in. De felicitaties van iedereen volgden tijdens de receptie.  De troubadour Dennis zorgde soms op de voorgrond en soms op de achtergrond voor een vrolijke noot.

De koks en de groepsassistenten zorgden daarna voor een fantastische buffet, waar werkelijk niets aan ontbrak. Er was van alles te krijgen, een echte boerenmaaltijd om de vingers bij af te likken. Al uitbuikend met een drankje zorgde Dennis voor een formidabele afsluiting waar zelfs wat traantjes werden gelaten. 'Terug noa 't zuije' was de afsluiter; een mooi liedje dat door veel mensen nog geneuried werd op weg naar hun kamer. Het Maartenshuis was vandaag in de ban van een echt familiefeest waar iedereen die dat wilde iets aan kon bijdragen. Het was GEWELDIG, CHAPEAU en ALAAF!​