×
< Terug naar overzicht

“Ik realiseer me heel goed: dit is haar thuis”

13 november 2019

Met plek voor zes cliënten is WBC Broeksittard een kleinschalige woonlocatie van SGL. En juist dát spreekt begeleider Brigitte Feller en bewoner Anouk Starmans aan. Beide dames vierden onlangs hun 12,5 jarig jubileum bij WBC Broeksittard. Beiden zijn vanaf de nieuwbouw 12,5 jaar geleden aanwezig en zijn nog lang niet van plan om te vertrekken.

“Ik ben geen type voor grote woonbegeleidingscentra”, vertelt Brigitte (58) uit Sittard. “Hiervoor heb ik 5 jaar in WBC Europapark gewerkt, dat inmiddels opgeheven is. Een groot gezin, dat is hoe ik mijn werk bij WBC Broeksittard ervaar. Ik doe graag álle voorkomende werkzaamheden, net zoals in een gezin. Ik wil er samen met mijn collega’s voor zorgen dat de levens van onze cliënten op rolletjes lopen. Als begeleider zijn we hun aanspreekpunt en ik wil hen dan ook begeleiden bij alles wat op hun pad komt. Ik heb nou eenmaal een groot verantwoordelijkheidsgevoel. En ja, dat betekent ook dat ik af en toe eens een kraagje rechttrek en dan te horen krijg ‘já mam!’”, zegt ze lachend. “Met Anouk heb ik een bijzondere band. We kennen elkaar al 12,5 jaar. Vanaf het moment dat ik haar zag heb ik haar meteen in mijn hart gesloten.” 

En dat is wederzijds. Brigitte is Anouks houvast. De twee maken onderling grapjes en knuffelen en stoeien. “Maar Brigitte zit me ook regelmatig achter de veren hoor”, lacht Anouk (54). “Ze is best streng! Maar wel altijd terecht. Ik woon ook veel liever op een kleine locatie dan op een grote zoals hiervoor. Mijn appartement maar ook de gezamenlijke woonkamer zijn heel erg fijn. Ik hou van kleinschalig, minder druk, meer aandacht. De andere kant is dat dingen nu meer opvallen waardoor ik vaak een begeleider achter me aan heb omdat er iets ‘moet’. Maar dat is natuurlijk ook heel goed.” Lees het hele verhaal.