×
< Terug naar overzicht

Nieuwbouw van SGL Kuyperhof in Weert gestart

06 mei 2020

Afgelopen maart is ondanks de coronacrisis de schop in de grond gegaan voor de nieuwbouw van Kuyperhof, ons nieuwe Maartenshuis in Weert. SGL draagt samen met Wonen Limburg zorg voor deze nieuwbouw die naar verwachting 1ste kwartaal 2021 gereed is. Nieuwbouw is noodzakelijk omdat het oude Maartenshuis niet meer voldoet aan de hoge kwaliteitseisen die SGL stelt aan haar woonomgevingen. ​Het huidige Maartenshuis bestaat inmiddels 47 jaar.

De nieuwbouw wordt gevestigd direct naast de huidige locatie. Een aansprekende plek, midden in een woonwijk en dichtbij alle basisvoorzieningen. Kuyperhof zal 28 ruime appartementen met eigen badkamer bevatten, vier meer dan nu het geval is. Alle cliënten krijgen hun eigen appartement met een eigen voordeur in een gezamenlijk gebouw.

Begin april zou een feestelijk moment plaatsvinden rondom de start bouw. Dit is helaas niet door kunnen gaan vanwege corona. Hopelijk kan er later dit jaar alsnog een feestelijk moment plaatsvinden. Voor nu zal teamleider Nico Salden jullie regelmatig op de hoogte houden van de stand van zaken van de bouw via vlogs. Hieronder zijn eerste vlog, met dank aan twee toekomstige bewoners van Kuyperhof!