×
< Terug naar overzicht

SGL-locatie Aan de Pas beste leerbedrijf 2019 in Limburg

02 juli 2019

SGL-locatie woonbegeleidingscentrum en activiteitencentrum Aan de Pas in Bunde is uitgeroepen tot beste leerbedrijf voor mbo-studenten in de provincie Limburg, in de sector zorg, welzijn en sport. Op 28 juni jl. maakte Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) dit bekend. De opzet van het leerbedrijf en de resultaten hiervan zijn aanleiding geweest om SGL deze prijs toe te kennen. Aan de Pas gaat tevens door naar de landelijke verkiezing voor beste leerbedrijf, die op 18 november zal plaatsvinden in Apeldoorn.

In een leerbedrijf kan een grote groep studenten tegelijkertijd stage lopen en ervaring opdoen. Binnen Aan de Pas noemt men het leerbedrijf ook wel het ‘Leerhuis’. Binnen dit Leerhuis werken gemiddeld 20 studenten variërend van kwalificatieniveau 3, 4 en 6 vanuit ROC Leeuwenborgh en Zuyd Hogeschool. Het Leerhuis is erkend door SBB. De studenten worden begeleid door medewerkers van SGL, die allemaal zijn opgeleid tot werkbegeleiders. Tevens worden de studenten begeleid door een praktijkopleider en een vaste docent, die één dagdeel per week aanwezig is. Dat alles zorgt voor een goede afstemming tussen theorie en praktijk.

Betere zorg, onderwijs en ontwikkeling
Met het Leerhuis creëert Aan de Pas een omgeving waarbij meer tijd en aandacht is voor de cliënt en de studenten. Daarnaast ervaren de medewerkers een werkdruk- en werklastvermindering door de hoeveelheid studenten. De studenten kunnen zich daarnaast beter voorbereiden op hun opdrachten en het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen. Zo ontstaat er een verbeterde kwaliteit van zorg, onderwijs en persoonlijke ontwikkeling.

Succesformule
Carl Olivers, praktijkopleider bij SGL Aan de Pas: “In het Leerhuis wordt geleerd en begeleid volgens het gepersonaliseerd leren. Wij hebben de mogelijkheden om unieke leerprocessen aan te bieden die toegespitst zijn op de individuele student. Afstemming op het niveau, leertempo en de sterke en zwakke punten van de student zijn hierbij van essentieel belang. Hierdoor krijg je een passend leertraject; dit bevordert de motivatie enorm.” Het is een win-winsituatie: “De inspanningen rondom ons Leerhuis komen ten goede aan de studenten én onze cliënten”, aldus Carl. “Wij zijn heel trots op deze erkenning. En dat al twee jaar achter elkaar! Dat bevestigt dat we heel goed bezig zijn. Omdat de formule zo’n succes is, zijn binnen SGL beduidend meer woonvormen en activiteitencentra overgestapt op deze leervorm. Verdere implementatie van het Leerhuis binnen onze organisatie vindt plaats.”

SGL Beste Leerbedrijf 2019 Limburg