×
< Terug naar overzicht

SGL sporttoernooien en scootmobieltochten in Beek

02 oktober 2019

Lees hieronder het artikel dat onlangs verscheen in 'Dichtbij SGL', het magazine van SGL.

Ook in 2019 organiseert AC De Haamen in Beek diverse sporttoernooien en scootmobieltochten. Deze dagen staan in het teken van sport en spel; een combinatie van competitie en ontmoeting. Bij voldoende interesse zullen de toernooien in 2020 weer op de agenda komen en misschien zelfs uitgebouwd worden.

Helaas kunnen vooralsnog alleen cliënten deelnemen van onze activiteitencentra in Maastricht Heuvelland en de Westelijke Mijnstreek. In verband met vervoerskosten is het niet mogelijk om cliënten van buiten deze gebieden te laten deelnemen. We bekijken momenteel de mogelijkheden om cliënten uit andere regio’s te laten deelnemen door gebruik te maken van de eigen locatiebussen. Hierover later meer.

Ons eerste toernooi van 2019 vond plaats op donderdag 11 juli. Tussen de veertig en vijftig cliënten deden mee aan een gezellige dag vol boccia wedstrijdjes. Boccia is een paralympische bal- en werpsport speciaal voor mensen met een zware motorische beperking. Het was een groot succes: een gezellig samenzijn met een competitief tintje. Absoluut voor herhaling vatbaar!

In september zal er een scootmobieltocht plaatsvinden vanuit AC De Haamen. Iedereen met een scootmobiel mag deelnemen. Omdat het SGL vervoer geen scootmobielen vervoert, moet iedereen met eigen vervoer komen. Meer informatie over deze dag volgt.  

Er zullen in 2019 nog twee sportieve toernooien plaatsvinden: koersbal (een balspel dat lijkt op jeu de boules) en een andere verrassing. Wil je ook meedoen? Neem dan contact op met Fons Fissette, teamleider cliëntenzorg, via ffissette@sgl-zorg.nl.