×
< Terug naar overzicht

SprincPlank - waaraan SGL deelneemt - wint Cedris Waarderingsprijs

13 februari 2020

Het SprincPlank traineeship won vandaag de Cedris Waarderingsprijs. Deze tweejaarlijkse prijs beloont bijzondere initiatieven die werkzoekenden op een innovatieve manier ondersteunen richting betaald werk. Staatssecretaris Tamara van Ark reikte de prijs uit in theater Diligentia tijdens de jaarlijkse Cedris-lezing.

Het SprincPlank traineeship is als winnaar gekozen uit 54 inzendingen, waarvan er vier genomineerd zijn. Het traineeship is een initiatief van Stichting Sprinc, het MVO platform in de regio Parkstad. Tijdens het traineeship lopen kandidaten 13 weken stage bij een of twee werkgevers, met uitzicht op een betaalde baan. Daar leren ze het vak en ontdekken ze wat ze zelf graag willen doen. Daarnaast volgen deelnemers een dag in de week een opleiding voor persoonlijke ontwikkeling.

Het project, waaraan honderd bedrijven in Parkstad meedoen, moet de komende drie jaar 150 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpen. Eén van deze bedrijven is SGL. Onze kandidaat Maurice vertelt in een filmpje wat hij bij SGL doet en waarom hij dat zo fantastisch vindt. Ook regiomanager Rob Bulles is aan het woord. Bekijk de video.​

​​SGL was met een aantal mensen aanwezig bij de uitreiking. Wij zijn ontzettend trots! Gefeliciteerd allemaal! Lees hier het volledige bericht over het project en de uitreiking.