×
< Terug naar overzicht

Succesvolle X-triathlon voor mensen met een beperking

01 juni 2019

Zondag 19 mei vond de 2e X-triathlon plaats voor mensen met een beperking in Venray. Vijftig sporters met een beperking, de jongste 8 jaar en de oudste 77 jaar, gingen samen met hun buddy de uitdaging aan. Organisatoren Iedereen Kan Sporten Noord Limburg en MEE Noord en Midden Limburg kijken terug op een geslaagd evenement. 

Negen deelnemers van AC de Maashorst en AC Venray stonden aan de start van dit geweldige evenement. Eerst zwemmen; in 10 minuten zo veel baantjes zwemmen als je kunt! Daarna snel omkleden en de fiets op, twee ronden van 3,3 kilometer fietsen! Snel de fiets terugzetten en op naar de atletiekbaan om het loop- en/of rolgedeelte af te leggen van 1,4 kilometer om vervolgens over de finish de X- triathlon te voltooien. De fanatiekelingen onder ons hebben zelfs de 2200 meter gelopen. 

Na afloop kregen alle deelnemers een medaille en een certificaat met de scores van de drie onderdelen. Daarnaast heeft een van onze cliënten Omar, zelfs de krant gehaald omdat hij samen met zijn buddy de 3e plaats heeft behaald bij het wedstrijdonderdeel van de X-triatlon. De sfeer was geweldig, er werd opzwepende muziek gedraaid om de deelnemers flink te motiveren. Ook stonden er veel toeschouwers in het zwembad en langs de weg om de deelnemers aan te moedigen. 

Er was goede hulp van alle kanten, zowel buddy’s als ouders en toeschouwers die niet bang waren om de handen uit de mouwen te steken om de deelnemers een geweldige X –triathlon te bezorgen. Er werd voor drinken gezorgd, de fietsen stonden al klaar, onderling helmen wisselen, rolstoelen wisselen enz. Iedereen was er voor elkaar. Daarnaast hebben we fantastisch weer gehad. Alle buddy’s en deelnemers waren moe maar voldaan aan het einde van deze sportieve dag.