×
< Terug naar overzicht

Workshop: psychische of verslavingsproblemen en NAH

18 februari 2020

Op woensdag 22 april houdt Frank Wintraecken, SPV (Soc. Psych. Verpleegkundige) bij SGL, een training bij AC Maastricht. Een indrukwekkende, maar vooral ook boeiende training, welke ondersteund zal worden d.m.v. voorbeelden uit de praktijk en filmpjes.

Deze workshop gaat dieper in op de psychische of verslavingsproblemen die mensen naast hun NAH hebben/kunnen krijgen. Niet aangeboren Hersenletsel is al ernstig genoeg, wanneer jezelf of je familie, gezin hierdoor getroffen wordt. Het leven zal anders worden en het kost veel moeite om te leren omgaan met de onzichtbare en zichtbare gevolgen tgv NAH. Helaas is er ook een grote doelgroep NAH cliënten, welke naast hun NAH, ook nog eens een psychisch probleem of een verslavingsprobleem krijgen. We noemen dit NAH +. Het probleem kan al voor het NAH aanwezig zijn en hierdoor versterkt zijn. Echter het kan ook ontstaan zijn, na het hersenletsel.

In deze training leer je welke psychiatrische ziektebeelden er zijn, hoe een verslaving ontstaat en maak je kennis met ziektebeelden, welke ook onder NAH vallen. Ziektebeelden, die heftig kunnen zijn, maar ook veel leed veroorzaken.

De workshop wordt georganiseerd door Steunpunt Mantelzorg. Aanmelden? Klik hier.