×
Vrienden van SGL

Vrienden van SGL is een stichting die zich met hart en ziel inzet voor mensen met hersenletsel. Er wordt geld ingezameld voor mooie projecten en activiteiten, bijvoorbeeld op het gebied van vrijetijdsbesteding, wonen en welzijn. Het doel is om het leven van de cliënten van SGL zo ‘gewoon’ mogelijk én mooier te maken!

Ons doel: het leven mooier maken

Vrienden van SGL is een stichting die zich inzet voor volwassenen met een beperking. Een organisatie die geld inzamelt voor mooie projecten en activiteiten. Of het nu gaat om vrijetijdsbesteding, wonen, welzijn of lekker ontspannen. Medewerkers, vrijwilligers, naasten of cliënten zelf komen met het initiatief en regelen of organiseren. Denk aan het bezoeken van evenementen of concerten, de inrichting van woonkamers, de aankleding van tuinen, maar ook de aanleg van bijvoorbeeld een jeu de boules baan of het bezoeken van wellness activiteiten om je beter te voelen. Vrienden van SGL zet zich in om financiële middelen te verzamelen om het leven van mensen met een beperking mooier te maken.

Voorbeelden van mooie initiatieven

  • Belevenistuin
  • Etentje
  • Huisdieren
  • Carnavalspakjes
  • Uitje

Wie is SGL?

SGL helpt mensen met hersenletsel in de chronische fase verder. SGL biedt haar cliënten en hun naasten ondersteuning op maat zodat zij een zo zelfstandig mogelijk leven kunnen leiden. SGL helpt mensen met hersenletsel met het bepalen en waarmaken van nieuwe dromen, wensen en het nemen van eigen regie.

Dromen waarmaken

SGL heeft 31 woonbegeleidingscentra en activiteitencentra door heel Limburg. De bijna 600 medewerkers zijn professionals. Zij ondersteunen en begeleiden vanuit oprechte betrokkenheid en vakmanschap. Samen met heel veel vrijwilligers en de mantelzorger/naasten helpen zij de cliënten verder. 

Lees meer