×
Mooie initiatieven

Vrienden van SGL (co)financierde al heel uiteenlopende projecten; van barbecues en etentjes tot een belevenistuin, smartboard en carnavalspakjes. Initiatieven met vaak een mooi verhaal en een goede reden. En altijd projecten die meerdere cliënten een lach op het gezicht toverden.

Het leven een beetje leuker maken

Vrienden van SGL verrijkt het leven van mensen met niet aangeboren hersenletsel. Aanvragen worden ingediend door medewerkers, vrijwilligers en cliënten van SGL (en eventueel andere belanghebbenden). Voorbeelden van aanvragen zijn een bijzondere dag, een extra uitje of het klaren van een klus. Altijd aanvragen waarvoor de normale financiële middelen niet toereikend zijn. En altijd aanvragen die voor meer cliënten iets opleveren. Wil jij het leven van cliënten van cliënten van SGL een beetje leuker maken, tover je graag een glimlach op hun gezicht? Dien dan hier een aanvraag in bij Vrienden van SGL met jóuw goede idee of steun ons.

Enkele mooie voorbeelden van uitgevoerde aanvragen

​Kweekkas voor AC Maastricht

De tuingroep van AC Maastricht wilde heel graag een nieuwe kweekkas. Het tuinprogramma van Activiteitencentrum Maastricht is al jaren een succesverhaal. De tuingroep onderhoudt de eigen tuin, maar daarnaast ook de verhoogde plantenbakken van de bezoekers van het AC en de 22 bloembakken van de winkeliersvereniging Caberg.​

Door dit vele werk raakte de huidige serre overvol met planten en was er nog nauwelijks ruimte om activiteiten te organiseren. Dankzij de nieuwe kweekkas hebben de deelnemers aan de tuinactiviteiten meer ruimte. En door de kas zal het in het voorjaar  lijken of de tuin herboren is. Dat lijkt nu nog ver weg, de laatste paprika en de laatste kool worden nu geoogst, maar juist het najaar is belangrijk voor het stekken en vermeerderen van geraniums, fuchsia's en bijvoorbeeld wierookplanten. Daarom: Vrienden van SGL, bedankt namens deelnemers, vrijwilligers en het personeel van Activiteiten Centrum Maastricht!

Konijnen voor WBC De Baandert

"​Woensdag 4 december hebben wij konijnen Bobo en Lolo mogen verwelkomen bij WBC De Baandert. Dit is mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van SGL, waarvoor dank. Cliënten genieten van het gezelschap en kunnen lekker ontspannen tijdens een knuffel met Bobo en Lolo. Bobo en Lolo zijn nog aan het wennen in hun nieuwe verblijf maar zullen snel op hun gemak zijn. Het feit dat zoiets kleins vreugde en een glimlach brengt bij onze cliënten en bij veel cliënten herinneringen van vroeger naar boven brengt… Daar doen we het voor!"

Chinees buffet voor WBC Aan de Pas

De bewoners van WBC Aan de Pas in Bunde wilden eens graag een Chinees buffet. Dankzij een bijdrage van Stichting Vrienden van SGL was dat mogelijk. Iedereen heeft​ ervan genoten!

Bijzonder optreden voor AC Kerkrade

Stichting Vrienden van SGL leverde een bijdrage aan een bijzonder Dag van de Mantelzorg in AC Kerkrade. Operazanger Martin Hurkens werd uitgenodigd en trad twee keer ruim een half uur op met zijn pianiste. Samen met cliënten en mantelzorgers zong hij het mooie liedje 'You raise me up'. Martin is een Nederlandse operazanger uit Schinveld die in 2010 het derde seizoen van Holland's Got Talent won. Bekijk het filmpje.

Carnavalspakjes voor WBC Schaesberg

WBC Schaesberg wilde graag met 35 mensen in dezelfde outfits meelopen in de plaatselijke carnavalsoptocht. "Dit jaar zijn we als sneeuwpoppen met de optocht mee geweest. Onze collega Anja, haar moeder en Sonja (de zus van een cliënt) hebben al het naaiwerk op zich genomen. De pakjes zijn echt mooi geworden. Het zag er echt mooi als één geheel uit. Om dit allemaal te kunnen bekostigen hebben we o.a. de Vrienden van SGL gevraagd om ons te sponsoren. Tot onze vreugde kregen we  een erg mooi bedrag om te besteden. We waren best met een grote groep, 35 mensen, en hebben allemaal weer genoten."

Rustige ruimte op jubileumfeest AC Kerkrade

Zaterdag 25 november was het dan eindelijk zover. De rode loper lag klaar om cliënten met partners, vrijwilligers, medewerkers en oud-medewerkers te ontvangen voor het grote 40-jarig jubileumfeest van AC Kerkrade. Dankzij de sponsoring van Stichting Vrienden van SGL is het feest op de locatie zo ingericht dat er op twee plekken een rustigere, minder drukke ruimte gecreëerd kon worden, waar cliënten die wél van het feest wilden genieten, maar niet tegen de drukte kunnen, tóch aanwezig konden zijn. In de hal werden de gebeurtenissen namelijk gefilmd en dit werd in die ruimtes afgespeeld op grote televisieschermen (met aangepaste geluidssterkte). Dit hebben cliënten zeer gewaardeerd! 

Carnavalspakjes voor WBC Schaesberg

Bewoners en medewerkers van WBC Schaesberg zagen er ook dit jaar (2024) weer prachtig uit tijdens de carnavalsoptocht in Kerkrade. Dankzij een financiële bijdrage van Stichting Vrienden van SGL waren ze als groep prachtig gekleed. 

Italiaanse avond op WBC Kuyperhof

Vrijdag 15 maart 2024 hebben bewoners, medewerkers en vrijwilligers van WBC Kuyperhof in Weert samen genoten van een gezellige Italiaanse avond. De avond was mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van SGL en NL Doet. De hele dag stond in het teken van Italië. 's Morgens begon het AC met de bewoners de groenten te snijden voor de Minestronesoep met gezellige Italiaanse muziek op de achtergrond. Enthousiast gingen de bewoners 's middags de huiskamer versieren en werden de tafels in Italiaanse stijl gedekt. Rond 17.00 uur werd de pizzaoven buiten door een bewoner en vrijwilliger voor de eerste keer aangemaakt en hierin werden heerlijke pizza's gebakken. Om 17.30 uur begon het diner met minestronesoep, farfalle met champignon roomsaus, twee soorten salades, vijf soorten pizza's in punten gesneden, Italiaanse rundhamburgers met tomatensaus. En wat niet mag ontbreken is het toetje. Een heerlijk Italiaans ijsje was de kers op de taart.