×

Nieuws | 03 april 2024

Buddyzorg in Beweging deel 2

Geslaagde minimars

Het is geen 1 april grap maar afgelopen zaterdag liep Buddyzorg Limburg mee met de Kennedymars. Weliswaar niet de 80 km maar toch de Mini-Mars van 10 km. Van de aangemelde personen konden uiteindelijk 10 personen starten. We verzamelden voor het café Ich en Dich op de markt waar de kaarten en de hesjes met het opschrift: ‘Buddyzorg in Beweging’ werden verdeeld.

Het weer was droog en de sfeer tussen de 2555 wandelkandidaten voelde, met de swingende muziek op de achtergrond, héél goed. Om 12.00 uur werd het startschot gelost. In een lange sliert van mensen trokken we de komende uren door de straten van Sittard en Limbricht.

Onderweg een spontaan praatje met de ander wandelgenoten maakte dat we geen enkele notie van tijd hadden. Met deze ludieke wandelactie maakten we enerzijds mensen bewust om meer of vaker te gaan bewegen en anderzijds was het een mooie pr-actie om onze organisatie, in enkele uren tijd bij heel veel mensen onder de aandacht te brengen.

Een leuke bijkomstigheid was dat Peter, een van onze werkbegeleiders, de 40 km liep. We waren niet meer in de gelegenheid geweest om hem vooraf een hesje te bezorgen zodat ook hij onze actie kon steunen. Maar toeval bestaat niet! Op weg naar mijn parkeerplaats bij ons kantoor in de Havikstraat moest ik even wachten voor de overstekende Swentibold-Mars. Binnen een halve minuut spotte ik Peter tussen de 2.230 kandidaten. Gelukkig had ik één extra hesje bij me zodat ook Peter ons kon vertegenwoordigen op zijn 40 km trip.

Na afloop hebben we nog samen een glaasje gedronken. Met wat lichtelijke spierpijn begonnen we aan ons paasweekend wat als een Zalig Pasen aanvoelde.

Deel dit verhaal: