×
Buddyzorg Limburg

Iedereen heeft behoefte aan aandacht en contact. Buddyzorg Limburg biedt sociaal- emotionele ondersteuning aan mensen, die door een ernstige chronische of levensbedreigende lichamelijke ziekte problemen ondervinden in het dagelijkse leven.

Wie zijn wij?

Buddyzorg Limburg is een provinciale en door de Provincie Limburg maatschappelijk erkende vrijwilligersorganisatie. Wij ondersteunen thuiswonende ernstig, chronisch of levensbedreigend lichamelijk zieke kinderen, jongeren en volwassenen doelgericht bij het verwerkingsproces rondom het ziek zijn. Én wij ondersteunen kinderen en jongeren die aan obesitas lijden en op weg willen naar een gezonde leefstijl. Bij beide doelgroepen zetten wij in op het hervinden van eigen kracht, regie, zingeving, participatie en preventie. Deze ondersteuning bieden wij door de koppeling van buddy’s (vrijwilligers) aan maatjes (cliënten) óf door het geven van informatie en advies.

Wat is een buddy?

Een buddy is een getrainde vrijwilliger die op regelmatige basis één op één contact onderhoudt met het maatje. Een buddy biedt doelgerichte sociaal-emotionele ondersteuning aan het maatje. Denk aan een fijn moment, een goed gesprek, samen iets leuks doen, even afleiding van het ziek zijn. Steeds vanuit het oogpunt om samen dromen waar te maken. Een buddy biedt een luisterend oor en heeft aandacht en oog voor wensen en behoeftes van zijn maatje.

Lees meer

Voor wie is Buddyzorg Limburg?

Buddyzorg Limburg is er voor kinderen, jongeren en volwassenen die lichamelijk chronisch, ernstig of levensbedreigend ziek zijn en hinder ervaren door hun ziekte of aandoening. Én voor kinderen en jongeren die lijden aan obesitas en op weg willen naar een gezonde leefstijl. Kort samengevat: voor mensen die graag met ondersteuning van een buddy dingen mogelijk willen maken die (nog) wel kunnen.

Lees meer

Doneren

Steun Buddyzorg Limburg door te geven aan Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg. Dan help je ons om ernstig zieke kinderen, jongeren en volwassenen goed te ondersteunen. Een glimlach op hun gezichten toveren, dat wil toch iedereen?

Heb je vragen? Neem contact met ons op! 

Doneer!