×
Projecten Buddyzorg Limburg

Buddyzorg Limburg initieert in de planperiode van 2021-2024 enkele projecten die hieronder kort beschreven staan. Als je meer informatie wilt of denkt hiervoor in aanmerking te komen, neem dan gerust contact met ons op.

COVID-19 letsel

Buddyzorg Limburg ondersteunt thuiswonende ernstig lichamelijk zieke mensen met COVID-19 letsel, doelgericht in het verwerkingsproces rondom dit ziek zijn. We zetten in op het hervinden van eigen kracht, regie, zelfredzaamheid, zingeving, participatie en preventie. 

Eenzaamheid

Buddyzorg Limburg ondersteunt thuiswonende ernstig lichamelijk zieke eenzame mensen, doelgericht in het verwerkingsproces rondom dit ziek zijn. We zetten in op het hervinden van eigen kracht, regie, zelfredzaamheid, zingeving, participatie en preventie. 

Beeldbellen

Buddyzorg Limburg ondersteunt via beeldbellen thuiswonende ernstig lichamelijk zieke mensen, doelgericht in het verwerkingsproces rondom dit ziek zijn. We zetten in op het hervinden van eigen kracht, regie, zelfredzaamheid, zingeving, participatie en preventie. 

Preventie en voorlichting

Een buddy geeft voorlichting over haar inzet als vrijwilligster. In haar ervaringsverhaal neemt zij scholieren mee in de preventie van HIV en Aids. Haar jarenlange ervaring met vrijwilligerswerk, waaronder andere bij Buddyzorg Limburg, deelt zij ook met andere groepen geïnteresseerden. Zij stimuleert en motiveert mensen om enige vorm van vrijwilligerswerk te doen. Bewezen en essentieel is dat vrijwilligerswerk gezondheid bevorderend werkt.

Wereld Aids Dag Limburg

In samenwerking met diverse maatschappelijke organisaties organiseert Buddyzorg Limburg jaarlijks de Wereld Aids dag in Limburg. Wereld Aids Dag is een internationale dag die gewijd is aan de bewustwording omtrent Aids. Buddyzorg Limburg draagt deze bewustwording samen uit binnen de provincie Limburg. Ook hierbij zetten wij in op preventie en zijn wij taboedoorbrekend actief rondom HIV- en Aidsproblematiek.