×
"Ik kan iets voor andere mensen betekenen en daar word ik blij van"

Het verhaal van Marga Verbroekken (65)

Marga Verbroekken

2020 - Marga Verbroekken werkt als locatiesecretaresse bij WBC Aan de Pas in Bunde.

“Ik werk als locatiesecretaresse met bijtaken. Mijn werkdagen zijn heel afwisselend. Zo ben ik onder andere secretaresse voor de manager, ondersteun ik drie teams van onze woonbegeleidingscentra en ben ik het aanspreekpunt voor onze vrijwilligers. Dit is een hele fijne afwisselende combinatie. Hiernaast bedenk en coördineer ik activiteiten voor cliënten op onze locatie en dat is een hele uitdaging. Maar het geeft een supergoed gevoel als cliënten genieten van een activiteit die ik bedacht en geregeld heb.

Veel locaties

Eén à twee keer per jaar ga ik mee om te auditen op andere locaties. We kijken dan met een team of andere locaties werken volgens beleid en hoe we iets van elkaar kunnen leren. Dit is altijd een mooie uitdaging. Door deze werkzaamheden kom ik op veel andere locaties van SGL waardoor ik andere collega’s leer kennen. Ik heb fijne collega’s en er heerst een prettige sfeer. Geen dag is hetzelfde en voor je het weet is er weer een week met veel voldoening om.

Cliënten blij maken

Toen ik begon te werken in de zorg was dat erg wennen. Van jarenlange ambtenarencultuur naar de huiselijke sfeer van de gehandicaptenzorg. Nu, 20 jaar later, zou ik niets anders meer willen en geniet ik van mijn baan. Ik kan iets voor andere mensen betekenen en daar word ik blij van. Mijn grootste uitdaging is om cliënten met iets kleins blij te maken of te kunnen helpen. Dat geeft een fijn gevoel. Ik vind het lastig om te zien dat cliënten niet alles zelf kunnen. En toch klagen ze over het algemeen niet, terwijl er door gezonde mensen zoveel geklaagd wordt. Ik heb dan de neiging om te zeggen ‘kom eens een weekje meelopen en verplaatst je in een cliënt’.

Werken in de zorg betekent veel geven en hard werken maar je gaat ook met een fijn gevoel en veel voldoening naar huis. En… werken met zoveel jonge mensen om me heen als bij SGL houdt me jong!”

“Ik kan iets voor andere mensen betekenen en daar word ik blij van”

Deel dit verhaal: