×
Over SGL

In Nederland ondervinden 650.000 mensen dagelijks de gevolgen van hersenletsel. Jaarlijks komen er 130.000 nieuwe mensen met hersenletsel bij. Wij helpen mensen met hersenletsel in de chronische fase om op hun eigen manier verder te komen.

Wij helpen verder

Hersenletsel kan ontstaan door een ziekte, maar ook bijvoorbeeld door een beroerte, hersenbloeding, dementie, zuurstoftekort, middelengebruik, vergiftiging of ongeval. SGL biedt passende zorg en ondersteuning aan mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel.

We richten ons op mensen met hersenletsel in de chronische fase na een ziekenhuisopname of revalidatie. Wij helpen en stimuleren hen om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden en actief deel te nemen aan de maatschappij. Om weer toekomstperspectief te hebben. Wij helpen verder.

Wat doet SGL? 

In heel Limburg bieden we diverse behandelingen, begeleiding, dagbesteding en woonvoorzieningen aan. Ook kunnen mensen met hersenletsel bij ons logeren. Daarnaast staan we klaar voor de partners en naasten van mensen met hersenletsel. Bijvoorbeeld met bijeenkomsten voor naasten en  mantelzorgers. 

Waar staat SGL voor? 

Wij hebben een droom...
Bekijk onze missie, visie en kernwaarden.

Onze droom

Samenwerkingen 

We zijn ervan overtuigd dat onze zorg nog beter wordt door samen te werken. Kijk hier met wie wij samenwerken.

Bekijk samenwerkingen