×
24-uurs beademing

SGL heeft een woonbegeleidingscentrum in Bunde voor mensen die beademing nodig hebben. Bij ons kunt u wonen, logeren of tijdelijk verblijven met de zekerheid van 24/7 professionele zorg en ondersteuning. Of een spierziekte, dwarslaesie, hersenletsel of andere aandoening de aanleiding is voor beademing maakt niets uit.

Een bijzondere specialisatie

Bij WBC Aan de Pas in Bunde is plek voor 19 wooncliënten. Acht van deze appartementen zijn geschikt voor bewoners met 24-uurs chronische ademhalingsondersteuning. We hebben hiernaast nog twee logeerplekken met mogelijkheid tot 24-uurs beademingszorg.

Wij verzorgen en ondersteunen mensen die zowel invasief (via een tube) als non invasief (via een masker) beademd worden. U krijgt 24/7 de zorg en ondersteuning die u nodig heeft maar u behoudt zelf de regie en woont in uw eigen appartement in het woonbegeleidingscentrum.

Wonen, logeren of deeltijdwonen

WBC Aan de Pas is in 2008 specifiek voor mensen met beademing gebouwd en heeft alle faciliteiten en kennis aanwezig die nodig zijn om deze specifieke doelgroep goed te kunnen bedienen. De noodzakelijke veiligheid en de juiste zorg zijn geborgd. De primaire focus ligt momenteel op langdurig verblijf, maar tijdelijk verblijf of een nachtje logeren, bijvoorbeeld om naasten te ontlasten, is ook mogelijk indien er plek is. Tevens is er de mogelijkheid om deeltijd te wonen, je woont dan een aantal dagen bij WBC Aan de Pas en een aantal dagen thuis.

Bevoegd en bekwaam

Alle medewerkers van WBC Aan de Pas zijn bevoegd en bekwaam om cliënten met (24-uurs) beademing te verzorgen. De kennis en kunde van deze medewerkers wordt voortdurend verplicht up to date gehouden. SGL heeft gedelegeerd toetsers van het Centrum voor Thuisbeademing in eigen huis. Wij kunnen desgewenst het thuisteam van de cliënt leren hoe om te gaan met de beademing en hen ook toetsen voor de handelingen. Leerlingen in dienst van SGL worden door ons geschoold. Stagiaires mogen meekijken en op deze wijze kennis en ervaring opdoen. 

Hoe helpen wij u verder?

Krijgt u thuisbeademing en wilt u wel eens een nachtje of vaker bij SGL logeren, of wellicht bij ons wonen? Neem dan contact met ons op via de afdeling Zorgbemiddeling of via CTBM

Contact

Samenwerking met Centrum voor Thuisbeademing Maastricht

SGL werkt intensief samen met Centrum voor Thuisbeademing Maastricht (CTBM). Het CTBM heeft een eigen poli in het MUMC+. Deze is onderdeel van de poli longziekten. Het CTBM ondersteunt, adviseert en begeleidt mensen die langere tijd thuisbeademing nodig hebben. Samen met het CTBM kijkt SGL welke cliënten in aanmerking komen voor een logeerplek, tijdelijke of vaste woonplek bij WBC Aan de Pas. SGL vormt regelmatig het verbindingsstuk tussen een Intensive Care opname en weer thuis wonen. Zo kan de omgeving van de cliënt aangepast worden en kunnen naasten geleerd worden om te gaan met de beademingsapparatuur. In de tussentijd verzorgt SGL de cliënt.