×
Innovaties

Innoveren is noodzakelijk, zeker ook in de zorg. Wij omarmen nieuwe ontwikkelingen, zowel op het gebied van processen als op het gebied van zorgtechnologie. We innoveren omdat dit onze cliënten en hun naasten maar ook onze medewerkers en vrijwilligers verder helpt. En dat is waar we het allemaal voor doen.

Zorgtechnologie

Een van de speerpunten uit onze strategische koers is zorgtechnologie. Zorgtechnologie helpt cliënten om onafhankelijk te zijn en zoveel mogelijk dingen zelfstandig te doen. Ook voor onze medewerkers en vrijwilliger kan zorgtechnologie ondersteuning bieden in hun werk, dingen vergemakkelijken of versnellen. We vergroten onze expertise op het gebied van zorgtechnologie voortdurend. We werken daarbij samen met externe experts en organisaties. Onze speciale aandacht gaat uit naar zorgtechnologie specifiek geschikt voor onze doelgroep. Met de inzet van deze technologie willen we in het NAH-segment de specialist worden. Onze afdeling e-health is dedicated met deze ontwikkelingen bezig. 

Meer informatie

Nieuwbouw

Wij zijn ook op het gebied van huisvestiging voortdurend in beweging. Bij het bedenken van plannen voor een nieuwbouw locatie wordt heel veel aandacht besteed aan zorgtechnologie op maat. Voor onze bewoners, maar ook voor onze medewerkers en vrijwilligers. Door middel van behoefteonderzoeken, onderzoeken bij leveranciers  en een demoruimte brengen wij in kaart welke zorgtechnlogie het beste bij ons past en nodig is. Zo zijn onze laatste twee nieuwbouwlocaties uitgerust met bijzondere technologische snufjes die onze bewoners én medewerkers daadwerkelijk verder helpen.

WBC Kuyperhof als pilot

Hoe bepaal je welke zorgtechnologie je gaat aanschaffen voor cliënten en medewerkers, wetende dat het budget beperkt is? Wij gebruikten onze nieuwbouw WBC Kuyperhof in Weert als pilot. Zorgtechnologie werd ons speerpunt. En met succes! Naar aanleiding van de goede resultaten bij WBC Kuyperhof zijn we in onze nieuwste nieuwbouw in Roermond, WBC Mundium (april 2024 oplevering), een gelijksoortig traject aan het volgen met de nieuwste zorgtechnologische ontwikkelingen.

Lees meer