×
WBC Kuyperhof in Weert

WBC Kuyperhof is een dynamisch en innovatief woonbegeleidingscentrum waar een grote diversiteit aan bewoners woont met niet aangeboren hersenletsel, die ondersteuning nodig hebben vanwege fysieke beperkingen en ondersteuning om hun leven zo te leven als ze dat zelf willen.

Optimale eigen regie

Alle 28 bewoners van WBC Kuyperhof hebben hun eigen lichte appartement met groot balkon of terras en een eigen voordeur in een gezamenlijk gebouw. Er zijn diverse gezamenlijke ruimtes zoals een woonkamer en keuken, maar ook ruimtes voor dagbesteding. Het mooie moderne gebouw is omgeven door een groene tuin en is voorzien van veel zorgtechnologie waardoor bewoners optimale eigen regie ervaren. Onze deskundige medewerkers doen er alles aan om iedereen optimaal te laten genieten van zijn of haar leven. 

  • Mooie nieuwbouw (2020) in het groen
  • Veel zorgtechnologie aanwezig
  • Ruime lichte appartementen aangepast naar eigen wensen
  • Sterke band bewoners onderling
  • Hecht en gezellig team
  • Enkele dagbestedingsactiviteiten op locatie

Hier wil je wonen!

Wonen in WBC Kuyperhof is thuis voelen. Zelfstandig wonen in een ruim appartement voorzien van  zorgtechnologische snufjes op maat en een fijne buitenruimte. Maar tevens het gemak van 24 uurs begeleiding, de sociale contacten met medebewoners en de gezamenlijke ruimtes waar veel activiteiten plaats vinden. WBC Kuyperhof kenmerkt zich door maximale aandacht voor eigen regie, veel gezelligheid in de vorm van samen dingen doen zoals spelletjes, tv kijken, borrelen of een uitje. WBC Kuyperhof heeft een fijne tuin en is midden in een woonwijk gevestigd, op korte afstand van alledaagse voorzieningen. 

Hier wil je werken!

Het team van WBC Kuyperhof is voor een groot gedeelte zelfsturend. Iedereen heeft zijn/haar plek, zijn/haar rol, zijn/haar verantwoordelijkheid. Eigen regie voorop, niet alleen voor bewoners maar ook voor medewerkers. Er wordt hard gewerkt maar er is ook tijd om met oprechte aandacht en deskundigheid naar de bewoners te kijken. Naasten, medewerkers en vrijwilligers werken hier samen, de sfeer is familiair. Werkzaamheden zijn heel divers, van begeleiding tot verpleegtechnische handelingen. Het team is leergierig; als je erbij wilt horen stap je op deze trein. We zijn tevens een leerplek, waardoor er veel jonge mensen komen en ook ingezet worden om samen leren. Werken bij Kuyperhof is uitdagend maar ook heel gezellig, hier houden we echt van een lolletje. 

Bouwen aan dromen

Om de leefomgeving van hun dromen te kunnen realiseren, zijn de bewoners nadrukkelijk betrokken geweest bij de ontwikkeling van de plannen voor Kuyperhof. Samen met hen en andere partners op het gebied van wonen en welzijn, heeft SGL gebouwd  aan een leefomgeving waarin Hannie straks zelf haar deuren kan openen en weer kan zingen buiten de deur. Waar Peter meer privacy ervaart en zelf beslist wanneer hij de dag begint en Luuk op deze fijne plek kan  blijven wonen, ook als zijn hulpvraag in de toekomst groter mocht worden.