×
Voorlichting en advies

Na het hersenletsel van uw naaste staat ook uw wereld vaak op z’n kop. Er zijn soms zoveel vragen, onduidelijkheden en onzekerheden dat u door de bomen het bos niet meer ziet. We helpen u graag verder!

Persoonlijk advies 

We kijken samen met u en uw naaste met hersenletsel naar uw persoonlijke situatie. Welke vragen zijn er? Wat is er belangrijk voor u? Wat zijn de wensen en behoeften, van uw naaste en van uzelf? We zoeken samen naar de ondersteuning en begeleiding die daar het beste bij past. We adviseren u over de mogelijkheden.

Is er nog nader onderzoek of een behandeling nodig, dan krijgt u daar ook advies over. Als we zelf geen passende zorg kunnen bieden, dan zoeken we samen naar een goed alternatief.

Meer informatie over onze manier van werken

Hoe helpen wij u?

  • Persoonlijk advies

  • ​Uitleg over de aandoening 

  • Cursussen en workshops 

  • ​Bijeenkomsten met mantelzorgers

Cursussen en workshops 

We organiseren cursussen en workshops over thema’s rondom hersenletsel. Bijvoorbeeld over een specifieke aandoening of over rouw- en verliesverwerking. Hieraan kunnen u en uw naaste deelnemen. 

Bijeenkomsten voor mantelzorgers 

Ervaringen uitwisselen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten, kan veel steun en begrip geven. Daarom organiseren we regelmatig bijeenkomsten met andere naasten en mantelzorgers, bijvoorbeeld over speciale thema’s.

Heeft u vragen over hersenletsel en/of uw persoonlijke situatie? Of maakt u zich zorgen hierover? Neem dan contact op met onze zorgbemiddelaars. We helpen u graag. 

Neem contact op 

Uitleg over de aandoening 

Heeft u vragen over de aandoening of het hersenletsel van uw naaste? Dan geven we daar graag meer uitleg over. Wat is er bijvoorbeeld gebeurd in de hersenen en wat zijn de (lichamelijke) gevolgen hiervan? Waarom is uw naaste veranderd? Wat kan er wel of niet meer? En hoe kunt u hiermee omgaan? Hoe legt u dit aan anderen uit? Door uit te leggen wat er met uw naaste aan de hand is, ontstaat er vaak meer begrip.