×
Voorlichting en advies

Na het hersenletsel staat uw wereld en die van de mensen om u heen vaak op z’n kop. Er zijn soms zoveel vragen en onduidelijkheden dat u door de bomen het bos niet meer ziet. We nemen u graag bij de hand en helpen u met informatie en advies. Zodat u samen met ons de juiste keuzes kunt maken om verder te komen.

Persoonlijk advies

We kijken samen met u (en eventueel uw naasten) naar uw persoonlijke situatie. Welke vragen zijn er? Wat is er belangrijk voor u? Wat zijn uw wensen en behoeften? We zoeken samen naar de ondersteuning en begeleiding die daar het beste bij past. En we adviseren u over de mogelijkheden. Is er nog nader onderzoek of behandeling nodig, dan krijgt u daar ook advies over. Als we zelf geen passende zorg kunnen bieden, dan zoeken we samen naar een goed alternatief.

Uitleg over uw aandoening

Heeft u vragen over uw aandoening of hersenletsel? Dan geven we u en uw naasten daar graag meer uitleg over. Wat is er bijvoorbeeld gebeurd in de hersenen en wat zijn de (lichamelijke) gevolgen hiervan? Waarom bent u veranderd? Wat kan er wel of niet meer? En hoe kunnen u en de mensen om u heen hiermee omgaan? Door uit te leggen wat er met u aan de hand is, ontstaat er vaak meer begrip.

Cursussen en workshops

We organiseren cursussen over thema’s rondom hersenletsel. Bijvoorbeeld over een specifieke aandoening of over rouw- en verliesverwerking. Hieraan kunnen u en uw naasten deelnemen. In onze workshops krijgt u praktische tips en handvatten om met uw aandoening om te gaan en u oefent hiermee.

Bijeenkomsten

Ervaringen uitwisselen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten, kan veel steun en begrip geven. Daarom organiseren we regelmatig bijeenkomsten voor lotgenoten, bijvoorbeeld over speciale thema’s. Er zijn ook informele bijeenkomsten om samen dingen te ondernemen, zoals koken of gezelschapsspellen doen.

Bekijk onze agenda