×
Kind & NAH

Hersenletsel op jonge leeftijd zorgt vaak voor problemen met leren, communiceren en sociaal-emotioneel functioneren, waardoor participatie in de maatschappij bemoeilijkt wordt. Wij helpen de kinderen en het gezin met een specifiek aanbod vanuit het regionaal expertisecentrum voor kinderen met NAH (niet-aangeboren hersenletsel) en het gezin. SGL wil binnen een termijn van twee jaar groeien naar 30 plekken voor kinderen met NAH.

Specifieke behoefte voor kinderen met hersenletsel

Het lijkt zo vanzelfsprekend: als je vier bent ga je naar de basisschool, daarna de middelbare school, studeren, werken, zelfstandig wonen, eventueel samenwonen. Gewoon je leven leiden. Maar wat als je als kind hersenletsel oploopt? Bijvoorbeeld door een hersentumor of een ongeluk. Anders dan bij volwassenen met hersenletsel krijgen kinderen met hersenletsel door de ontwikkeling die ze doorlopen naar volwassenheid steeds met nieuwe beperkingen te maken in hun leven. Op school, op sociaal gebied, op het gebied van relaties, studies en het zelfstandig worden.

Gespecialiseerde NAH-coach

Wij vinden het belangrijk dat u zich gesteund voelt in het proces van herstellen en/of het leren omgaan met de gevolgen van hersenletsel. Een gespecialiseerde NAH-coach van SGL begeleidt en ondersteunt uw kind en u in het krijgen van onder andere passende zorg, behandeling, onderwijs of andere diensten die uw gezin helpen. Onze NAH-coaches hebben kennis van zichtbare en onzichtbare gevolgen van hersenletsel en begeleiden uw kind en u vanuit eigen expertise, maar coördineren, samen met u, ook de zorg door andere zorgverleners.