×
Ondersteuning en verbinding

Hersenletsel heeft niet alleen impact op degene die het overkomt, maar ook op u als naaste of mantelzorger. Er komt meer op u neer dan voorheen. Dat kan soms best belastend zijn, praktisch en emotioneel. Daarom ondersteunen we niet alleen de cliënt, maar ook de naasten en mantelzorgers.

Waar heeft u behoefte aan?

We betrekken u graag bij de ondersteuning en begeleiding van uw naaste met hersenletsel. Bijvoorbeeld bij de behandeling, de begeleiding thuis of de dagbesteding. Ook als uw naaste bij ons woont of logeert, dan onderhouden we graag contact met u. Niet alleen om te overleggen over de zorg, maar ook om te bespreken waar u zelf behoefte aan heeft. Zijn er dingen waar u zelf tegenaan loopt?

Waarmee kunnen wij u ondersteunen?

Tips en handvatten

We kunnen u tips en handvatten geven om met de veranderde situatie om te gaan, om thuis weer balans te vinden. Wij kunnen u ook uitleggen wat er met uw naaste aan de hand is, waardoor u hem of haar beter leert begrijpen en kunt ondersteunen. 

Ontlasten thuissituatie 

Soms is het nodig om de thuissituatie tijdelijk te ontlasten. Bijvoorbeeld als u zelf ziek bent, als u de handen even vrij moet hebben of op adem moet komen. Ook hierbij kunnen we u ondersteunen, samen zoeken we naar een oplossing. Uw naaste kan bijvoorbeeld bij ons logeren.

Overbelasting voorkomen 

Mantelzorg wordt vaak gezien als iets ‘vanzelfsprekends’. Maar het alledaagse leven gaat ook gewoon door. U moet de mantelzorg wellicht combineren met werk, het huishouden, sociale contacten, tijd voor uzelf of andere bezigheden. Het is belangrijk om overbelasting te voorkomen. Daar is namelijk niemand bij gebaat. We kunnen u helpen met praktische oplossingen, advies, hulp en steun. Trek op tijd aan de bel! 

Luisterend oor 

Soms heeft u misschien juist behoefte aan een luisterend oor. Of iemand om mee te kunnen overleggen. Dan is het goed om te weten dat u er niet alleen voor staat. U kunt uw zorgen met ons delen, wij helpen u graag. Ervaringen uitwisselen met andere mantelzorgers biedt vaak ook veel steun.