×
Vrijwilligerswerk

Wil je graag iets betekenen voor anderen? Wil je graag iets doen dat veel voldoening geeft? Vind je het leuk om bij een team te horen en onze cliënten nét dat beetje extra aandacht te geven? Dan is vrijwilligerswerk bij SGL echt wat voor jou!

We zijn heel blij met je!

Bij SGL zijn op dit moment ruim 350 vrijwilligers actief die zich allemaal met veel liefde en enthousiasme inzetten voor onze cliënten. Daar zijn we heel blij mee en dat waarderen we enorm! We blijven altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die voor onze cliënten van betekenis willen zijn.

Je hoort er écht bij

Bij ons hoor je er als vrijwilliger echt bij, je bent onderdeel van een team. Niet alleen onze medewerkers, maar ook onze vrijwilligers maken deel uit van het zorg- en ondersteuningsproces. Ieder draagt daarin bij vanuit zijn eigen kennis, expertise en mogelijkheden. En dat samen doen levert een absolute meerwaarde op voor onze cliënten en hun naasten.

Doe wat je leuk vindt

Wat jij kunt bijdragen als vrijwilliger bepalen we samen in het kennismakingsgesprek. We bespreken wat jij leuk vindt om te doen. Wat past bij je eigen interesses, talenten of hobby’s? Vertel ons met welke taken en activiteiten je het beste uit jezelf kunt halen. Jouw creativiteit en eigen inbreng worden erg gewaardeerd. Als vrijwilliger beteken je niet alleen veel voor onze cliënten, het gaat jou zelf vast ook veel plezier opleveren.

Informatieboekje voor vrijwilligers

Bekijk het informatieboekje voor vrijwilligers van SGL. 

Nieuwsbrieven voor vrijwilligers

Wil je als vrijwilliger op de hoogte blijven van wat er speelt binnen SGL en het vrijwilligerswerk op de verschillende locaties? Lees dan onze nieuwsbrieven, speciaal voor onze vrijwilligers.

Nieuwsbrieven

Help mee dromen waar te maken

Onze cliënten bepalen voor een groot deel welk vrijwilligerswerk er nodig is. We willen inspelen op wat de cliënt graag wil, de cliënt voert hierbij de regie. Hij bepaalt zelf hoe hij zijn leven wil leiden en samen met hem (en eventueel zijn naasten) kijken we hoe we die behoeften, wensen en dromen waar kunnen maken.

Bekijk de mogelijkheden

Je kunt jezelf ontwikkelen

We geven je graag de juiste bagage om onze cliënten zo zelfstandig mogelijk te kunnen ondersteunen. Daarvoor organiseren we trainingen en workshops, bijvoorbeeld over niet-aangeboren hersenletsel. Bekijk hier het trainingsaanbod voor eerste helft 2024. Je kunt dus je eigen kennis en vaardigheden verder ontwikkelen. En je leert een heleboel nieuwe mensen kennen; cliënten en collega’s. Meer weten over SGL en wat ons bijzonder maakt?

Meer over SGL