×
Vrijwilligerswerk

Krijg jij er energie van als je anderen kunt helpen? En maak je daar graag tijd voor vrij? Denk er dan zéker eens over na om vrijwilliger te worden bij SGL. Er is heel veel mogelijk en je wordt enorm gewaardeerd.

Doen wat je leuk vindt 

Iedereen heeft andere kwaliteiten en talenten. Hoe fijn is het als je jouw talenten kunt inzetten en ook nog anderen helpt? Ben je bijvoorbeeld een goede hobby kok, houd je van knutselen, schilderen of tuinieren? Vind je het leuk om te wandelen en heb je bepaalde interesses die je graag met iemand wilt delen?

Denk dan zeker eens aan SGL. Wij hebben verschillende vacatures waar we op zoek zijn naar mensen met specifieke kwaliteiten. Houd je bijvoorbeeld van vissen? En wil je dat graag samen met iemand doen? Of vind je het leuk om boodschappen te doen maar ga je nu altijd alleen? Er zijn genoeg mensen op zoek naar iemand zoals jou.

Bekijk onze vacatures

Wil je flexibel zijn qua vrijwilligerswerk?

Je kunt ook reageren op eenmalige oproepjes!

Denk hierbij aan een bewoner die graag een avondje naar de bioscoop of een theatervoorstelling wil gaan, een middag wil gaan winkelen of met de trein een familielid wil gaan bezoeken. Óf die locatie die vrijwilligers zoekt voor een barbecueavond, een voorjaarswandeling of een bezoek aan een tuincentrum, kermis of pretpark.

Als vrijwilliger van SGL, maar ook als medewerker, leerling of stagiaire kun je reageren op zo’n oproep én door middel van vrijwilligerswerk cliënten een leuke, misschien wel onvergetelijke, dag bezorgen! Het mooie aan vrijwilligerswerk is dat dit twee kanten op werkt, het bezorgt jou ook een leuke dag en geeft daarnaast veel voldoening. Als je hier interesse in hebt, neem dan contact met ons op!

We helpen je graag verder!

We geven je graag de juiste bagage om onze cliënten zo zelfstandig mogelijk te kunnen ondersteunen. Daarvoor organiseren we trainingen en workshops, bijvoorbeeld over niet-aangeboren hersenletsel. Bekijk hier het trainingsaanbod voor eerste helft 2024. Je kunt dus je eigen kennis en vaardigheden verder ontwikkelen. En je leert een heleboel nieuwe mensen kennen; cliënten en collega’s. Meer weten over SGL en wat ons bijzonder maakt?

Bespreek je wensen!

Staat er geen vacature bij die jou aanspreekt of bij jou in de buurt is? Neem dan vrijblijvend contact op met Vivian van Lümich, adviseur vrijwilligerswerk, via het contactformulier.Je kunt bij ons als vrijwilliger van betekenis zijn op bijna al onze locaties, verspreid door heel Limburg. Vivian gaat graag met je in gesprek over de mogelijkheden en op welke manier we jouw talent zouden kunnen inzetten. Je kunt haar bellen via 06-10 73 13 10 of stuur een mail naar vrijwilligerswerk@sgl-zorg.nl.