×
Lotgenotencontact

Wij ondersteunen mensen met hersenletsel niet alleen praktisch met bijvoorbeeld behandeling, dagbesteding of woonbegeleiding. Wij bieden ook een luisterend oor, begrip en zorgen voor lotgenotencontact. Want wij begrijpen dat contact met mensen die iets gelijksoortigs doormaken heel erg kan helpen. Dit geldt niet alleen voor onze cliënten maar ook voor hun naasten/mantelzorgers. De gevolgen van hersenletsel zijn groot voor diegene die het treft maar zeker ook voor hun naasten.

Breincafés voor cliënten én hun naasten

Het Breincafé is een ontmoetingsplek voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Zowel voor mensen met hersenletsel als voor hun partners, kinderen en/of vrienden is het Breincafé dé plek om elkaar één keer per maand informeel te ontmoeten, hun hart te luchten en herkenning en erkenning te vinden. Verschillende thema’s komen aan bod en desgewenst is er een spreker over een actueel onderwerp.

Data & tijden

Na een periode zonder Breincafés werden deze begin 2023 op veler verzoek nieuw leven in geblazen. Heeft u of uw naaste NAH en heeft u interesse in lotgenotencontact? Kom dan naar onze Breincafés. Momenteel worden deze regelmatig georganiseerd in Maastricht en Baarlo. Data, tijden en onderwerpen vindt u in onze agenda. Hier vindt u ook een aanmeldformulier om deel te nemen aan een Breincafé. Onze agenda wordt regelmatig bijgewerkt, hou deze dus in de gaten!

Agenda

Stichting Brein Trein

Brein Trein is een trefpunt voor jonge mensen 18-45 jaar met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), hun partners, familieleden, vrienden en mantelzorgers. Ook professionele hulpverleners en andere geïnteresseerden zijn welkom.

Lees meer