×
Webinars

SGL wil haar expertise en kennis over NAH graag delen met professionals, maar ook met cliënten en hun naasten. Daarom organiseren wij regelmatig webinars. Een webinar is een presentatie of andere vorm van kennisoverdracht die online plaatsvindt. Makkelijk en heel handig.

Kennis delen

SGL heeft uitgebreide kennis op het gebied van hersenletsel en de lichamelijke en/of cognitieve beperkingen die daar vaak mee gepaard gaan. Deze kennis delen wij graag met professionals, maar natuurlijk ook met cliënten en hun naasten. Daarom organiseren wij regelmatig webinars over specifieke onderwerpen. Hoe je je kunt aanmelden om een webinar bij te wonen staat bij elke aankondiging vermeld. Na aanmelding (altijd gratis en vrijblijvend) ontvangt je een link waarop je op de dag en tijd van het desbetreffende webinar kunt kijken. 

Webinar 'hersenletsel en vermoeidheid'

Eén van de meest voorkomende klachten van mensen met niet-aangeboren hersenletsel is vermoeidheid. Maar liefst 57% van de mensen die getroffen is door een hersenbloeding, herseninfarct of een beroerte kampt 3 jaar na het letsel nog steeds met vermoeidheidsklachten. Mensen met hersenletsel zeggen vaak: ‘Ik ben moe’. ‘Ik kan me niet concentreren’. ‘De ene dag lukt het wel, maar de andere dag ben ik uitgeput’. Vermoeidheid na hersenletsel is een ‘dubbele handicap’: mensen worden sneller vermoeid dan voorheen én het kost meer tijd om te herstellen van deze vermoeidheid. 

Er bestaan trainingen om beter te leren omgaan met de gevolgen van vermoeidheid. In het kader van de ‘Dag van de Beroerte’ met als thema ‘Vermoeidheid’ willen meer aandacht geven aan dit thema. 

Daarom geven wij op donderdag 16 mei 2024 tussen 16:00 en 17:00 uur een webinar over ‘Vermoeidheid’. Het webinar is voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, hun naasten en professionals. 

Tijdens dit webinar geven we uitleg waarom mensen met hersenletsel vaker vermoeid zijn. We kijken naar de oorzaken en de gevolgen. En we geven je praktische handvaten en tips om meer inzicht te krijgen in je belastbaarheid. Zo laten we je kennis maken met de module van Hersenz ‘Grip op je energie’. En gaan we in gesprek met een ervaringsdeler.
 

Meld je aan

Webinars 'afasie'

Wil jij meer informatie over ‘de invloed van afasie op naasten van mensen met afasie?’ Bekijk dan ons webinar, dat op woensdag 7 februari 2024 plaats vond. Tijdens dit webinar gaf één van onze gespecialiseerde logopedisten een presentatie met tips over afasie en de impact op naasten. Ook gingen we in gesprek met een ervaringsdeskundige.

Bekijk het webinar ‘ De invloed van afasie op naasten van mensen met afasie’. 

Bekijk het webinar

Wil je meer informatie hoe je als professional om kunt gaan met mensen met afasie? Tijdens dit webinar gaven ervaringsdeskundigen en één van onze gespecialiseerde logopedisten tips over hoe je het beste met mensen met afasie kunt omgaan. Maar ook, hoe kun je ze verder helpen? Welke programma’s bestaan er? We beantwoorden ook verschillende vragen van professionals tijdens dit webinar. 

Bekijk het webinar ‘Professionals die in aanraking komen met mensen met afasie’. 

Bekijk het webinar