×
Dit is SGL

SGL helpt mensen met hersenletsel verder. Wij bieden cliënten en hun naasten ondersteuning op maat zodat zij een zo zelfstandig mogelijk leven kunnen leiden. Een leven met perspectief, waarbij het waarmaken van dromen centraal staat.

Onze droom

De basis van ons handelen
is de droom voor en van onze cliënten

Iedereen wil zijn leven op zijn eigen manier leiden. Een belangrijk levensdoel is het laten uitkomen van wensen en dromen. Voor mensen met hersenletsel is deze uitdaging echter groot. Het leven met hersenletsel is vaak totaal anders dan het leven voor het letsel. Dromen en wensen zullen moeten worden bijgeschaafd. Wij stellen ons ten doel om onze cliënten hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen, zodat zij in staat zijn een leven te leiden zoals zij het graag willen. Onze droom is om samen met cliënten en naasten de droom van onze cliënten binnen de grenzen van het mogelijke te verwezenlijken.

  • 31 locaties in heel Limburg
  • Ruim 1.600 cliënten
  • Ruim 600 medewerkers
  • Ruim 350 vrijwilligers
  • Bestuurder: Lidy Evenhuis

Onze missie 

Waar wij voor staan
Wij geloven dat elke persoon zelf kan bepalen hoe hij zijn eigen leven leidt, óók na het ontstaan van hersenletsel. Het leven is mooier met een toekomstperspectief, waarbij het verwezenlijken van dromen centraal staat. Een leven waarin jij verder gaat.

Onze visie

Waar wij voor gaan
Vanuit onze expertise ondersteunen en begeleiden wij onze cliënten om, binnen de eigen mogelijkheden, het leven te leiden dat ze zelf willen. Dit doen we door de dromen, wensen en mogelijkheden van onze cliënt en zijn omgeving (naasten) centraal te stellen en in te zetten op eigen regie. Door de behoeftes van onze cliënten steeds beter te leren kennen, kunnen we hierop aansluiten met ons uitgebreide, kwalitatief hoogwaardige dienstenaanbod. Hierin focussen we ons continu op verbetering en op het individu.

Onze kernwaarden

Bekwaam

Wij zijn kundig en capabel. We hebben vakmensen in dienst die kennis en kunde hebben van de omgang met cliënten met hersenletsel. We ontwikkelen continu onze eigen expertise, hebben kennis van de markt en werken samen met universiteiten, hogescholen en andere zorginstellingen.

Bevlogen

Wij zijn enthousiast en gedreven. Wij werken mét mensen vóór mensen. Onze medewerkers maken het verschil. Ze zetten zich in om het beste uit zichzelf en hun werk te halen en werken met passie. Zij kiezen bewust voor deze doelgroep.

Betrouwbaar

We zijn een betrouwbare en professionele organisatie. Iedereen kan erop vertrouwen dat we afspraken nakomen. We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. Op ons kun je bouwen.