×

Nieuws | 26 september 2022

#ZOGEPRIKT – Bescherm jezelf en je omgeving

Informatie over corona herhaalprik en griepprik

SGL vindt het van wezenlijk belang dat we samen gezond blijven. Samen – medewerkers, vrijwilligers, cliënten en naasten – zullen we elkaar moeten beschermen tegen ziekte. Corona én griep. Want voor een kwetsbare doelgroep als onze cliënten is beide potentieel gevaarlijk. Daarnaast willen we de werkdruk op onze locaties binnen de perken houden, en daarom is het belangrijk dat we het ziekteverzuim minimaliseren. En dat kunnen we alleen maar samen.

Daarom willen we iedereen oproepen: kies voor de corona herhaalprik én haal de griepprik. Alleen zo ben je optimaal voorbereid op alle coronavarianten en het griepvirus die nog te verwachten zijn deze herfst en winter.

Hoe dan?
Griepprik - Medewerkers van SGL kunnen een prik krijgen via Ease of hun huisarts, zie hiervoor interne berichtgeving. Overige mensen krijgen de griepprik via hun huisarts.

Corona herhaalprik - Iedereen van 12 jaar en ouder kan dit najaar een herhaalprik tegen corona halen. Een herhaalprik kan helpen om een opleving van het coronavirus tegen te gaan. Er wordt geprikt met vernieuwde vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna. Deze beschermen tegen meer varianten van het coronavirus. Want ook al lijkt het coronavirus op dit moment ver weg, er worden diverse varianten verwacht. Om hevige maatregelen en sluiting te voorkomen willen we iedereen met klem adviseren om de herhaalprik te laten zetten. Hoe dit werkt, lees je hier.

Veelgestelde vragen en antwoorden
Wij begrijpen dat je vragen hebt over de vaccinaties. Kijk hiervoor op onze FAQ pagina die wij hebben samengesteld met info van het RIVM. Heb je nog meer vragen? Neem dan zeker contact met ons op!

Een prik, waarom zou ik? Niet alleen het virus zelf, maar ook de feiten en fabels rondom vaccinatie verspreiden zich snel. Tijd om hier doorheen te prikken.

Deel dit verhaal: