×
WBC Mundium

WBC Mundium is een gloednieuw woonbegeleidingscentrum van SGL in Roermond, waarbij twee bestaande locaties – WBC Echt en WBC Roermond – zijn samengevoegd in een heel moderne nieuwbouw.

Nieuwbouw in april 2024 opgeleverd

Wonen Zuid en SGL bouwden samen 28 woonzorgeenheden, een logeerappartement, een woonkamer en een stilteruimte voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel in ’t Veld in Roermond. Daarnaast realiseerde Wonen Zuid naast het WBC tien levensloopbestendige woningen en zes ééngezinswoningen. De bouw is april 2024 opgeleverd. Eind april vond de grote verhuizing plaats. 

Bekijk hier rechts enkele foto's van de laatste loodjes in maart 2024.

Maximale eigen regie

APRIL '23 - Teamleider Denise: “Geheel passend bij de strategische koers van SGL zijn wij van mening dat bewoners grotendeels zelf moeten kunnen beslissen hoe ze willen wonen. Optimale betrokkenheid en eigen regie is van groot belang om straks een eindresultaat naar ieders tevredenheid te hebben.” Om deze reden komt er wekelijks een ‘bouwgroep’ bij elkaar en hebben we ook een ‘projectgroep interieur’ opgericht met hierin bewoners, naasten en medewerkers. Zij zijn afgelopen november gestart met onder andere het maken van moodboards voor stijl en kleur."

"Ook wordt er in elk maandelijks bewonersoverleg uitgebreid aandacht besteed aan de nieuwbouw. Een kleine club medewerkers is onlangs naar meubelzaak Vervoort in Goirle geweest om een voorselectie te maken, van waaruit bewoners kiezen kunnen. Ook zijn bewoners vrij om een vloerkeuze te maken, samen met de architect. Het type vloer is bepaald (dit heeft ook met veiligheid en onderhoud te maken), maar de kleur is aan elke bewoner. Ook gordijnen en muurkleuren zijn vrije keus. Hier zullen we komende tijd nog meer over vertellen."

Lees meer

Hier wil je wonen!

Bij WBC Mundium wonen 28 mensen die voorheen woonden in WVC Echt en WBC Roermond. Een mooie mix van jong en oud, mannen en vrouwen die zich al snel hebben samen gepakt in hun nieuwe thuis. Ons WBC is centraal gelegen in Roermond, midden in de gezellige wijk 't Veld, op loopafstand van alle voorzieningen. Elke bewoner heeft een eigen gloednieuw appartement, met een woonkamer, keukenblok, badkamer en berging, aangepast aan eigen wensen en behoeftes. Zo waren vloeren en muurkleuren te kiezen, maar is er ook heel veel aandacht besteed aan zorgtechnologie op maat. Voor onze bewoners, maar ook voor onze medewerkers en vrijwilligers. Door middel van behoefteonderzoeken, onderzoeken bij leveranciers  en een demoruimte brachten wij in kaart welke zorgtechnologie het beste past en nodig is. Zo worden bewoners én medewerkers daadwerkelijk verder geholpen. Naast het eigen appartement zijn er mooie gezamenlijke ruimtes zoals een woonkamer, keuken en stilteruimte. Maar ook een gezellige ruime tuin!

Hier wil je werken!

Een gloednieuwe locatie, dat betekent heel veel pionieren. Leuk, uitdagend, fijn en soms even zoeken. Wij werken met een fijn team van X medewerkers op deze locatie. Een mix van medewerkers van voormalig WBC Roermond en WBC Echt, die nu samen een fijn team en collegiaal team vormen. Het is prettig werken omdat alles nieuw is en ook de nieuwste zorgtechnologische snufjes het werken makkelijker en sneller maakt. Waardoor er weer meer tijd over is voor de cliënten.  

Bouwen aan dromen

Om de leefomgeving van hun dromen te kunnen realiseren, zijn de bewoners nadrukkelijk betrokken geweest bij de ontwikkeling van de plannen voor WBC Mundium. Samen met hen en andere partners op het gebied van wonen en welzijn, heeft SGL gebouwd aan een leefomgeving die aangepast is aan de woonwensen van elke bewoner. Een woonomgeving die toekomstproof is. En een omgeving waarin het medewerkers makkelijker wordt gemaakt.