×
Mundium

Mundium is een mooi en bijzonder project waarbij twee bestaande woonbegeleidingscentra van SGL – WBC Echt en WBC Roermond – worden samengevoegd in een heel moderne nieuwbouw. Wonen Zuid en SGL bouwen samen 28 woonzorgeenheden, een logeerappartement, een woonkamer en een stilteruimte voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel aan de Emmalaan in ’t Veld in Roermond. Daarnaast realiseert Wonen Zuid op deze locatie tien levensloopbestendige woningen en zes ééngezinswoningen. Naar verwachting is de bouw voorjaar 2024 klaar.

Kijk hier de livestream van de bouwlocatie!

De bouw van onze nieuwe woonlocatie Mundium in Roermond is nu nog beter te volgen dankzij de installatie van een timelapse-camera door Bouw.live uit Groningen. Toekomstige bewoners (en medewerkers/vrijwilligers/naasten) kunnen elke minuut van de dag de voortgang van het bouwproces live volgen op een tv op hun locatie. Zo krijgen cliënten en medewerkers/vrijwilligers de mogelijkheid om de ontwikkeling van hun toekomstige huis en werkplek vanaf het begin mee te maken. En dat heeft een enorme meerwaarde! Het helpt bij het creëren van een gevoel van betrokkenheid en vermindert de spanning rondom de aanstaande verhuizing.

Maximale eigen regie

Teamleider Denise: “Geheel passend bij de strategische koers van SGL zijn wij van mening dat bewoners grotendeels zelf moeten kunnen beslissen hoe ze willen wonen. Optimale betrokkenheid en eigen regie is van groot belang om straks een eindresultaat naar ieders tevredenheid te hebben.” Om deze reden komt er wekelijks een ‘bouwgroep’ bij elkaar en hebben we ook een ‘projectgroep interieur’ opgericht met hierin bewoners, naasten en medewerkers. Zij zijn afgelopen november gestart met onder andere het maken van moodboards voor stijl en kleur."

"Ook wordt er in elk maandelijks bewonersoverleg uitgebreid aandacht besteed aan de nieuwbouw. Een kleine club medewerkers is onlangs naar meubelzaak Vervoort in Goirle geweest om een voorselectie te maken, van waaruit bewoners kiezen kunnen. Ook zijn bewoners vrij om een vloerkeuze te maken, samen met de architect. Het type vloer is bepaald (dit heeft ook met veiligheid en onderhoud te maken), maar de kleur is aan elke bewoner. Ook gordijnen en muurkleuren zijn vrije keus. Hier zullen we komende tijd nog meer over vertellen."

Lees meer

Nieuwsberichten