×
"Het is erg fijn er voor de bewoners te kunnen zijn"

Het verhaal van Debbie Lindt (45)

Debbie Lindt, vrijwilliger

"Ik zal mij kort even voorstellen: ik ben Debbie Lindt, 45 jaar oud en moeder van 1 zoon van 11 jaar. Samen wonen wij heel toevallig in de flat naast WBC Kuyperhof! Sinds mei 2022 ben ik vrijwilligster en het bevalt me tot nu toe erg goed.

Ik ben hier terecht gekomen via werkpuntkom.nl. Ik was op zoek naar vrijwilligerswerk en kwam daar achter de balie bij werkpuntkom.nl een mevrouw tegen die zelf in WBC Kuyperhof woont. Ze vroeg aan diegene die mij begeleidt bij werkpuntkom.nl of ik het niet leuk zou vinden om een keer bij WBC Kuyperhof kijken. Daar waren ze op zoek naar vrijwilligers. Een afspraak werd gauw gemaakt. Ik wist nog helemaal niet of dit iets voor mij zou zijn, maar vind het wel altijd leuk om met mensen te werken.

Ik mocht bij WBC Kuyperhof op gesprek komen. Het was een prettig gesprek en er werd besloten dat ik drie ochtenden van 9.00 tot 12.00 uur mee zou gaan draaien. Voornamelijk om mee te helpen met het ontbijt. Ik kwam in een warm bad terecht! Zowel bewoners als personeel waren erg hartelijk en ik mocht gelijk al bewoners helpen waarbij het ontbijten niet vanzelf gaat. Als ik iets niet wist dan wilde de bewoners mij maar wat graag helpen.

Wat in het begin nog wat onwennig was of nog niet zo goed ging daar draai ik nu mijn hand niet meer voor om. Het is iedere dag weer anders en het is erg fijn er voor de bewoners te kunnen zijn. Als je alweer een tijdje vrijwilliger bent leer je de bewoners steeds beter kennen. Hun namen, gewoontes, bijzonderheden, gezelligheid. Ik heb het als erg fijn ervaren dat de bewoners mij zo opnamen in hun groep. Je komt toch zomaar in hun leefomgeving terecht.

Als vrijwilliger zijn een paar extra handen altijd welkom. Het kan schelen of je alvast iemand een boterham, een kop koffie/thee kunt geven als het vaste personeel bezig is. Ook is het leuk om mee te helpen bij een activiteit bij het AC die op vrijdag in WBC Kuyperhof aanwezig is. Zoals afgelopen Kerst, toen hebben we voor en met veel bewoners kerststukjes kunnen maken. Het was fijn dat we met een aantal vrijwilligers waren om dit in korte tijd te realiseren.

Het is fijn om te merken dat je heel erg gewaardeerd wordt als vrijwilliger zowel door de bewoners als door het personeel. Ze zeggen dit vaak genoeg hardop en dat is erg fijn om te horen! Mocht je nog twijfelen of je vrijwilligerswerk wilt gaan doen dan zou ik zeggen: niet twijfelen maar doen!"

“Het is erg fijn er voor de bewoners te kunnen zijn”

Deel dit verhaal: