×
De sfeer van het kennismakingsgesprek was heel fijn

Het verhaal van Anita Dings (30)

Anita Dings, medewerker

2023 - Anita Dings is 1 maart 2023 bij SGL gestart als medebehandelaar Hersenz (24 uur). Zij is op een bijzondere manier, als zij-instromer via Zorgstart, bij SGL terecht gekomen.

ZorgStart is dé plek voor inwoners van regio Noord- en Midden-Limburg die willen ontdekken of de zorg bij hem of haar past. Er zijn volop kansen voor iedereen die in de zorgsector aan de slag wil. Voor werkzoekenden of mensen die een carrièreswitch overwegen kan de zorg een aantrekkelijke werkplek zijn. ZorgStart helpt inwoners bij de oriëntatie op de zorg én biedt begeleiding om de stap naar de zorg succesvol te maken. Dit doen ze door samen te kijken naar de mogelijkheden die er zijn. ZorgStart werkt altijd persoonlijk en op maat. Ze kijken naar wat iemand wil, al kan en naar wat zijn of haar droom is.

Anita was de 3de inwoner van de regio Noord- en Midden-Limburg die benieuwd was of het oriëntatietraject van ZorgStart haar kon helpen naar een baan in de zorg. Ze meldde zich op 2 oktober 2022 aan, op dat moment nog volop in haar functie als Audicien. Hoe Anita in aanraking kwam met ZorgStart? “Mijn schoonmoeder werkt voor Gilde Opleidingen, één van de partners van ZorgStart. Zij vertelde over het nieuwe initiatief, via haar heb ik mij direct aangemeld.”

“Ik ben helemaal blanco ingestapt. Ik wist, de zorg is breed, dus ik zag ZorgStart als kans om alle mogelijkheden te ontdekken. Heel veel haast met een nieuwe baan had ik niet. Ik heb altijd werkplezier in mijn baan als Audicien gehad. Toch wist ik ook dat er meer in mij zat. Ik was op zoek naar een functie die meer paste bij mijn zorgzame karakter.

Ik heb Psychologie gestudeerd. Na mijn studie heb ik hier alleen geen werkervaring in opgedaan. Dan is solliciteren op een functie binnen dit werkveld lastig, heb ik gemerkt. Door mijn achtergrond was ik in eerste instantie erg selectief aan het rondkijken: mijn focus lag alleen op de functie psycholoog. Eenmaal aangemeld bij ZorgStart, wees mijn ZorgStart-coach Jelle mij er juist op om breed te gaan kijken. Ze overtuigde mij om mij niet te richten op één functie. Eerst legden we de focus op de mogelijke richtingen en type organisaties. Daarna pas op de functies en opleidingen. Deze manier van kijken was totaal nieuw voor mij."

De werkwijze van ZorgStart bracht snel resultaat voor Anita. Mede door haar eigen inzet. ‘’Ik heb veel gesolliciteerd in mijn leven maar het kwam nog nooit zo snel, zó op zijn plek als nu. Na de ZorgStart-introductie ben ik aan de slag gegaan met de verschillende e-learnings. De e-learnings zijn kort en krachtig en bevatten veel reflectievragen om te beantwoorden. Hier ben ik fanatiek mee aan de slag gegaan. De antwoorden heb ik gedeeld met Jelle om er ook in de gesprekken met haar over te sparren.

Uiteindelijk kwam ik in mijn oriëntatie uit in de richting van de gehandicaptensector. Dit verbaasde mij, ik had verwacht dat de GGZ bovenaan zou komen. Op gesprek bij SGL voor de functie waarvoor ik ben aangenomen, was de sfeer van het gesprek heel fijn. Ik kon volledig mijzelf zijn. De voorbereiding via ZorgStart heeft hier absoluut in bijgedragen. Door het doorlopen van het traject van ZorgStart, ging ik zowel de organisatie als het gesprek met andere ogen bekijken. Mijn insteek was misschien wel meer om te ontdekken ‘passen zij wel bij mij?’ in plaats van de vraag of ik wel bij hen zou passen.

Of ik ZorgStart ook aan anderen zou aanraden? Absoluut! Ik ben het al aan het verspreiden bij vrienden die, niet gelukkig in hun huidige functie, op zoek zijn naar iets nieuws. Voor mij heeft ZorgStart goed gewerkt! Ik wist in een korte tijd zoveel meer als toen ik begon en ze hebben me geïntroduceerd bij een werkgever die helemaal bij me past.’’

Na één week SGL vult Anita aan: "Ik ben echt heel enthousiast over SGL (ook over Zorgstart natuurlijk, anders was ik misschien nooit bij SGL terecht gekomen...)!"

“De sfeer van het kennismakingsgesprek was heel fijn”

Deel dit verhaal: