×
"Als ik over twee jaar met pensioen ga heb ik 50 jaar in de zorg gewerkt"

Het verhaal van Annemie Soons (64)

Annemie Soons

2019* - Annemie Soons (64) is al 23 jaar werkzaam als assistent begeleider op WBC Aan de Pas in Bunde.

“En na al die jaren nog steeds met veel plezier. Mijn carrière in de zorg startte ruim 45 jaar geleden doordat ik in aanraking kwam met de – in Limburg – eerste persoon die 24 uur per dag beademd werd. Ik vond dit zeer interessant en besloot hier ‘iets’ mee te gaan doen. Met deze cliënt heb ik overigens nog altijd contact.

Geen dag hetzelfde

De opleiding die ik gevolgd heb is ‘Ziekenverzorgster’ maar deze bestaat niet meer en heet nu ‘Verzorgende IG’ (individuele gezondheidszorg). Ik ben 22 jaar lang werkzaam geweest binnen de kinderrevalidatie en ben toen overgestapt naar een woonvorm voor volwassenen van SGL – WBC Aan de Pas - omdat iemand mij vroeg om hier te komen werken. Ik kende al veel bewoners omdat zij vanuit de revalidatie doorstroomden naar zelfstandig wonen. Hier werk ik nog steeds met veel plezier omdat geen dag hetzelfde is en ik mijn zorg achtergrond goed kan uitdragen.

Meer evenwicht

Ik vind het leuk om te zorgen voor anderen, maar zorg ook goed voor mezelf. Ik organiseer regelmatig activiteiten binnen de woonvorm zoals een beautydag, kienen, filmavond en uitstapjes. Ik vind dat er meer mannen in de zorg zouden moeten komen werken om meer evenwicht op de werk vloer te hebben. Als ik over twee jaar met pensioen ga heb ik 50 jaar in de zorg gewerkt en dat vind ik toch een prestatie!

*Dit verhaal is geschreven in 2019. Inmiddels is Annemie met pensioen.

“Als ik over twee jaar met pensioen ga heb ik 50 jaar in de zorg gewerkt”

Deel dit verhaal: