×
"Ik vind het heel bijzonder om te werken voor mensen met NAH. Elke dag is zo anders!"

Het verhaal van Juan Jeukens (20)

Juan Jeukens, leerling

2022 – Juan Jeukens (20) uit Riemst is leerling maatschappelijke zorg bij WBC Kerkrade. “Toen ik me aanmeldde voor de opleiding ‘Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, niveau 4 BBL’ had ik een leerwerkplek nodig. Ik ging op zoek naar een zorgorganisatie die een leerling wilde aannemen. Dat was nog niet zo eenvoudig. Na veel afwijzingen reageerde SGL op de LinkedIn oproep die mijn nicht met een groot netwerk voor mij had gedeeld. Ik kende SGL niet maar was meteen enthousiast. Ik ben gestart in september 2021.”

“Het werken en leren bij SGL bevalt mij heel goed”, vertelt Juan. “Ik vind het enorm interessant om deze kant van de zorg te ontdekken en te ervaren. Werken in de zorg was voor mij volledig nieuw. Ik heb jaren gewerkt op de luchthavens van Luik en Maastricht als inflight catering chauffeur en belader. Iets totaal anders! Ik had niet gedacht dat ik ooit in de zorg zou gaan werken, zeker niet zorg waar ook persoonlijke verzorging bij zou horen. Maar na een paar keer meegelopen te hebben, vond ik het vrij normaal en vond ik de lichamelijke verzorging geen valkuil meer. Het ligt me wel.”

Hij vervolgt: “Ik vind het heel bijzonder om te werken voor mensen met NAH. Elke dag is zo anders! Ik vind het mooi om echt contact te hebben met de cliënten. Ik wil dan ook graag komende maanden meer te weten komen over de achtergrond van de cliënten. Dan kan ik hun gedrag nog beter begrijpen en inspelen op wensen en behoeftes.”

Juan krijgt allemaal leuke reacties van de mensen om hem heen. “Mijn omgeving had het niet van mij verwacht en vindt mijn spontane switch knap. Ik ben heel blij met mijn keuze. De omgang met collega’s en de warme reacties en dankbaarheid van cliënten doen mij heel goed. Ik werk in een vrij groot team maar ik heb echt fijne collega’s. Ik ben heel dankbaar dat ze zoveel geduld hebben om mij het vakgebied te laten ontdekken en mij veel te leren.”

Juan: “Ik denk dat ik goed pas bij SGL; de kernwaarden bekwaam, bevlogen en betrouwbaar zijn zeker op mij van toepassing. Ik ben bekwaam door middel van studie en praktijk, bevlogen door mijn enthousiasme en betrouwbaar door mijn manier van handelen. Ik haal het beste uit mezelf door realistisch en nuchter te blijven. Dat brengt mij maar ook mijn cliënten verder.”

“Ik vind het heel bijzonder om te werken voor mensen met NAH. Elke dag is zo anders!”

Deel dit verhaal: