×
"Het allerleukste aan mijn baan is dat iedere dag anders is en het nooit zal gaan vervelen"

Het verhaal van Kimmy van Renswouw (26)

Kimmy van Renswouw

2020 - Kimmy van Renswouw (26) is 5,5 jaar werkzaam als begeleider bij WBC LMJ-hof in Bunde.

“Bij LMJ-hof wonen negen cliënten, een kleinschalig woonbegeleidingscentrum van SGL. Al op mijn zestiende koos ik voor een opleiding in de zorg. Mijn grootste motivatie was mijn afkomst: ik heb een grote zorgfamilie. Met een moeder, twee zussen en vriend die allen in de zorg werken kon ik niet ontbreken! Na een aantal omzwervingen in de zorg heb ik de opleiding Verzorgende-IG gedaan. In mijn laatste stagejaar kwam ik bij SGL terecht. Inmiddels werk ik nu op twee locaties; één meer gericht op zorg en de andere locatie is meer gericht op begeleiden. Deze afwisseling vind ik erg fijn.

Ik ben nu drie jaar leerling-/stagebegeleider en dat bevalt mij erg goed. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te laten zien wat ons werk inhoud.

Zelf keuzes maken

Het allerleukste aan mijn baan is dat iedere dag anders is en het nooit zal gaan vervelen. Mijn grootste uitdaging is het solistisch werken: zelf keuzes maken en zelf direct beslissingen nemen. Dat is soms lastig maar ook fijn. Ik vind de dankbaarheid van en de speciale band met mijn cliënten heel erg bijzonder. Dat maakt mijn werk echt heel mooi. Cliënten geven mij ook iedere werkdag energie en positiviteit waardoor ik zelf altijd vrolijk op mijn werkplek zal zijn. Ik sta altijd open voor nieuwe ideeën en ook om leuke activiteiten te organiseren binnen de woonvorm. Verder werk ik graag met mijn collega’s samen, ze staan altijd voor mij en de cliënten klaar. Mensen die voor mijn vak zouden kiezen moeten weten dat ze een dankbaar beroep kiezen. Werken in de zorg zal nooit vervelen!”

“Het allerleukste aan mijn baan is dat iedere dag anders is en het nooit zal gaan vervelen”

Deel dit verhaal: