×
“Wij zijn heel blij dat wij elkaar gevonden hebben”

Het verhaal van Marlies en Christel (X)

Cliënt Marlies en vrijwilliger Christel

2023 - Sinds een tijdje zoeken medewerkers van SGL - Begeleiding Thuis de samenwerking op met het Knooppunt Informele Zorg (regio Sittard-Geleen) bij vragen rondom o.a. het vinden van een maatje/vrijwilliger*. 

Patricia Rennenberg: “Als medewerker van Begeleiding Thuis onderzoek je samen met de cliënt welke hulpvraag er is middels o.a. het voeren van het goede gesprek. Zo ook bij Marlies. Marlies gaf aan dat ze weinig sociale contacten heeft en dat ze het fijn zou vinden als ze een maatje zou hebben om leuke dingen mee te ondernemen. Wij zochten samen contact met het Knooppunt Informele Zorg, een eerste stap naar het uitbreiden van haar sociale netwerk. Knooppunt Informele Zorg plaatsten een oproep voor Marlies op www.vrijwilligerswerkin046.nl en zo vonden Marlies en Christel elkaar. 

Door haar afasie vindt Marlies het lastig om dit eerste contact te maken. Het is mooi om haar hierin te ondersteunen en haar in haar kracht te zetten. Het contact met Christel maakt dat ik Marlies regelmatig zie glunderen. Het is een mooi voorbeeld om de cliënt te ondersteunen bij het nemen van eigen regie. Eén van de speerpunten van onze strategische koers. Door net dat stapje meer te zetten, kun je enorm veel betekenen voor een cliënt. En dat geeft heel veel voldoening.

Christel wilde re-integreren, zocht naar een leuke vrijwilligersfunctie en zag de oproep van Marlies. Christel: “Via internet vonden wij elkaar. Ik maakte een afspraak om kennis te maken met Marlies, samen met Patricia van SGL. Onder het genot van een kopje koffie bleek, ondanks dat alles nog wat onwennig was, al snel dat Marlies en ik een fijne klik hadden.” Sindsdien doen de dames wekelijks samen een uitje. “In het begin dronken we gezellig koffie en bakten we samen wafels om elkaar wat beter te leren kennen. Tegenwoordig gaan we bij mooi weer regelmatig de samen de stad in, altijd heerlijk ontspannen lachen en kletsen. Bij vies weer leren we sokken breien met behulp van een boekje en YouTube. Wij stimuleren elkaar in dingen doen.”

Christel: “Ik vind het altijd fijn om naar Marlies te komen, want Marlies is altijd vrolijk en positief. Marlies straalt vrijheid uit, maakt zich alleen druk om zichzelf en dan zegt ze altijd ‘het moet maar hè?’ en ‘alle kleine beetjes helpen’. Op dat gebied is Marlies voor mij een voorbeeld of spiegel. Ik ben heel blij en dankbaar dat ik Marlies op deze manier heb leren kennen.”

Marlies: “Ik ben blij met Christel, ik vind haar vriendelijk en zie haar als een vriendin. Ik vind het fijn om samen bloemetjes te kopen, boodschappen te doen, lekker kletsen, samen koffie drinken, samen op pad gaan en andere dingen te ontdekken. Kortom wij zijn heel blij dat wij elkaar gevonden hebben en hopen nog heel veel van elkaar te mogen genieten.” 


* Zij doen dit geheel op eigen initiatief. Het gaat hierbij dan ook niet over SGL vrijwilligers. 
 

“Wij zijn heel blij dat wij elkaar gevonden hebben”

Deel dit verhaal: