×
Ik geniet van de kleine dingen

Het verhaal van Paul Schepers (60)

Paul Schepers

2023 - “Ik ben Paul Schepers en ik ben 60 jaar oud. Ik ben gescheiden en heb twee kinderen. Ik woon sinds oktober 2007 bij WBC Geleen. Vroeger woonde ik in Elsloo."

"In 1993 was ik 29 jaar oud toen ik aangereden werd door een auto om 3.00 uur ‘s nachts. Ik was toen onderweg naar huis op mijn fiets. Ik heb negen dagen in coma gelegen en heb drie maanden in het ziekenhuis moeten verblijven. Na mijn verblijf in het ziekenhuis ben ik overgeplaatst naar Lucas (nu Adelante) in Hoensbroek. Daar heb ik nog één jaar en acht maanden gewoond, waarvan één jaar intern en acht maanden extern.

In 1995 heb ik nog één jaar thuis gewoond. In 1996 ben ik in aanmerking gekomen met activiteitencentrum (AC) Sittard van SGL. Hier ging ik in de avonden naar toe.

Tijdens het thuis wonen zijn mijn ex-partner en ik tot de conclusie gekomen dat het beter was voor ons beide om uit elkaar te gaan. Na mijn ongeluk ben ik een ander persoon geworden. De zorg voor mij was vrij intensief en we hadden ook nog twee jonge kinderen.

In oktober 2007 ben ik komen wonen in WBC Geleen en het bevalt me nog steeds goed. Ik woon zelfstandig met begeleiding. Ik heb een dagritme en hou mij bezig met mijn hobby, ik ga naar AC Sittard en ik doe aan zwemmen. Ook kan ik mijn eigen ding doen. Ik kom eten met de medebewoners (ontbijt, lunch, diner) en ben aanwezig bij de activiteiten, borrelavonden en koffiemomenten. Als ik ergens hulp bij nodig heb, vraag ik dat aan de begeleiding. Als ik niet lekker in mijn vel zit, ziet de begeleiding dit. Ze gaan dan een gesprek met mij aan.

Ik ben erg tevreden over de begeleiding die ik krijg en ik geniet van de kleine dingen.”

“Ik geniet van de kleine dingen”

Deel dit verhaal: