×
"Sinds ik in WBC Hoogveld woon heb ik een dagritme, ik eet weer en ga weer naar afspraken."

Het verhaal van Raymond (66)

Raymond

2023 - "Ik ben Raymond en ik ben 66 jaar. Ik ben in oktober 2021 in Sittard komen wonen bij WBC Hoogveld. Terwijl ik dus uit Maastricht kom. Ik dacht dat de mensen hier anders zouden zijn, maar het blijkt dat mensen overal hetzelfde zijn. En ook in Sittard zijn er dus vrolijke gezichten."

Raymond: "Ik heb in 2014 een herseninfarct gehad. Ik kwam toen in een hele rare situatie terecht. Deze situatie is heel moeilijk te beschrijven omdat je dingen niet meer kunt zoals eerder. Voorheen had ik een actief en gezond leven. Ik sportte veel en had een drukke baan met een gezinsleven. Ik ben gelukkig niet verlamd geraakt, maar ondervind wel veel moeite nu met bepaalde dingen. Zo heb ik geen tijdsorientatie en vergeet ik veel afspraken. Ik vergat bijvoorbeeld naar doktersafspraken te gaan of ik vergeet de verjaardagen van mijn kleinkinderen. Dat vind ik heel erg. Ook kon ik de dag niet goed indelen en at ik bijvoorbeeld pas om 1.00 uur 's nachts warm eten. Of at ik gewoon hele dagen niet. Ik ben ook heel snel vermoeid waardoor ik dingen niet lang volhoud. Ik had hulp nodig.

Sinds ik in WBC Hoogveld woon heb ik een dagritme, ik eet weer en ga weer naar afspraken. Ik sport nu ook twee keer in de week en de begeleiding helpt mij eraan te denken op tijd klaar te zijn. Ze kennen mij en zien wanneer ik moe ben of wanneer ik iets nodig heb. Zij hebben daar voelsprieten voor. Ik ben erg tevreden met de begeleiding. Ik heb meer regelmaat nu in mijn leven en ik kan weer van kleine dingen genieten."

“Sinds ik in WBC Hoogveld woon heb ik een dagritme, ik eet weer en ga weer naar afspraken.”

Deel dit verhaal: