×

Nieuws | 23 maart 2023

Vrijwilliger Broer Verkuylen (83 jaar) ‘knapste man van Zitterd’, viert zijn 20-jarig jubileum!

Verrassing voor 20 jaar trouwe hulp

Woensdag 22 maart kwam vrijwilliger Broer Verkuylen de lunch verzorgen bij de Centrale Cliëntenraad (CCR), toen hij door de CCR en Silvia Sniekers werd verrast en in het zonnetje werd gezet vanwege zijn 20 jarig jubileum als vrijwilliger binnen SGL.

Broer begon zijn vrijwilligerswerk 20 jaar geleden binnen Activiteitencentrum Sittard aan de Wielewaalstraat, waar hij actief was in het mede-onderhouden van de tuin. Daarna maakte hij de overstap naar activiteitencentrum de Havikstraat waar hij samen met een medevrijwilliger de lunch verzorgde. Zijn vrouw Henriëtte Verkuylen, die al jaren actief is binnen de CCR, zorgde ervoor dat hij als vrijwilliger betrokken werd bij de CCR. In eerste instantie in de ondersteuning bij externe activiteiten, maar al gauw zorgde Broer voor de heerlijkste soepen en kleine gerechtjes bij de lunch van de CCR. En dat laatste doet Broer met verve, wat te proeven is in al het lekkers waar de CCR-leden mee worden verwend en waar mensen hun vingers bij aflikken. Dat geldt eveneens voor de gelukkige collega's die zo nu en dan getrakteerd worden.

Zijn reactie: 'Dit is echt een leuke verrassing. Ik heb het vrijwilligerswerk altijd met hart en ziel gedaan én dat doe ik nog steeds!'. Hij sprak mede met trots zijn dankzegging uit over de rol die hij in het verleden mocht vervullen bij de Kwartiermakers (2014). Het voelde als een eer dat voormalig bestuurder Leon Poels hem persoonlijk had benaderd deel te nemen aan de Kwartiermakers. De Kwartiermakers hebben samen met de organisatie gezorgd voor de oprichting van de Vrijwilligersraad van SGL. Na de kwartiermakers heeft Broer zich een aantal jaren met verve ingezet als secretaris van deze Vrijwilligersraad. 

Deel dit verhaal: