×

Nieuws | 12 juli 2022

SGL draagt een paars lintje uit solidariteit

Aandacht voor onzichtbare gevolgen van hersenletsel

SGL kleurt paars! De Hersenstichting is een ludieke campagne gestart om aandacht te vragen voor mensen die dagelijks leven met de onzichtbare gevolgen van een hersenaandoening. Natuurlijk ondersteunt SGL deze campagne en willen we hard meehelpen om de boodschap te verspreiden. Het gaat ons immers ook aan het hart.

Medewerkers en vrijwilligers van SGL dragen komende tijd een paars lintje uit solidariteit met cliënten van SGL en alle andere mensen die dagelijks leven met de gevolgen van hersenletsel. Met het paarse lintje steek je mensen met hersenletsel een hart onder de riem. We tonen ons begrip en laten onze solidariteit zien. Doe je ook mee? Je kunt het paarse lintje dragen hoe en waar je maar wilt! Bind het om je pols als armband, draag het als haarband of bandana, of speld het lintje op je kleding. Alles kan en alles mag! Medewerkers, vrijwilligers en cliënten kunnen een lintje ontvangen via hun locatie. Anderen kunnen hier een lintje bestellen. Deel een foto van jezelf met de hasghtags #sgl #OnzichtbareGevolgen #SamenVoorBegrip op jouw social media kanalen. Laten we Nederland samen een beetje paarser kleuren, het is zo belangrijk.

Hersenstichting: “Voor de ruim 4 miljoen Nederlanders met een hersenaandoening zijn onzichtbare gevolgen, zoals overprikkeling en (chronische) vermoeidheid vaak een dagelijkse realiteit. Zij ervaren veel onbegrip, omdat deze gevolgen niet zichtbaar zijn. Om hier aandacht en begrip voor te vragen, voeren we van 20 juni t/m 10 juli campagne!”
 

*We zetten de actie natuurlijk voort – ook als de officiële campagne afgelopen is. 

Deel dit verhaal: