×

Nieuws | 23 februari 2023

Aangemelde klussen NLdoet 10 en 11 maart 2023

Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2023, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen! 

SGL doet ook dit jaar weer graag mee. Hieronder vind je een overzicht van alle aangemelde klussen. Aanmelden voor deze klussen kan via de site www.nldoet.nl of rechtstreeks via de vermelde contactpersonen van de betreffende activiteit. Ook potentiële en huidige medewerkers en vrijwilligers kunnen op deze manier kennis maken met andere locaties/SGL. 

Meer info via vvanlumich@sgl-zorg.nl 

WBC Overhoven, Sportcentrumlaan 40 te Sittard

Bewoners van WBC Overhoven en buurtbewoners ontmoeten elkaar met dieren! (nóg 2 plekken beschikbaar)

Zaterdag 11 maart 13:00 - 17:00 uur

Contactpersoon: Tessa van der Molen, email tvandermolen@sgl-zorg.nl

Onze bewoners en buurtbewoners ontmoeten elkaar door middel van dieren. Zo willen we graag een demonstratie van de dierenambulance krijgen om onze bewoners in contact te laten komen met buurtbewoners. Wij organiseren op onze locatie een bezoek / demonstratie van de dierenambulance en nodigen dieren uit van de zorg-/of dierenboerderij uit. Buurtbewoners en bewoners met familieleden kunnen die dag een ijsje eten of kunnen een zelfgebakken wafel krijgen met een drankje. We nodigen buurtbewoners uit via een flyer die door onze bewoners wordt gemaakt.


AC Havikstraat, Havikstraat 18 te Sittard

Gezellig samen ergens lunchen na een korte wandeling! (nóg 5 plekken beschikbaar)

Vrijdag 10 maart 11:00 - 15:00 uur

Contactpersoon: Renate Hagemans, email rhagemans@sgl-zorg.nl

We zouden het leuk vinden om met onze cliënten buitenshuis te gaan lunchen. Van te voren een korte wandeling naar de lunchroom en weer terug. Dit zou dan moeten plaats vinden op de vrijdag. Aangezien we een AC zijn en de cliënten op zaterdag niet aanwezig zijn. We zouden dan rond een uur of 11.30 uur kunnen gaan tot uiterlijk 15.00 uur.
 

WBC Hoogveld, Andersonstraat 39 te Sittard

Een prachtige dag om samen in de tuin te werken! (nóg 1 plek beschikbaar)

Vrijdag 10 maart 11:00 - 15:00 uur

Contactpersoon Anniko van Leeuwen, email anvanleeuwen@sgl-zorg.nl

Samen met onze cliënten zouden we graag onze tuin klaar willen maken voor het voorjaar. Dit houd in: nieuwe bloemen/plantjes planten, onkruid wieden, de tuinbank opschuren en schilderen etc.
 

WBC Kuyperhof, Doctor Kuyperstraat te Weert

Opleuken van de nieuwe overkapping! (1 plek beschikbaar)

Zaterdag 11 maart 10:00 - 15:00 uur

Contactpersoon: Christel Joosten, email cjoosten@sgl-zorg.nl

We hebben een nieuwe overkapping gekregen, maar deze is nog niet aangekleed. We zouden deze graag leuk willen aankleden en de muren willen verven, dan ziet het er ook leuk uit als we er met de cliënten zitten.
 

AC Swalmen, Markt 3b te Swalmen

Dierentuinbezoekje (= vol)

Vrijdag 10 maart 10:00 - 15:00 uur

Contactpersoon: Saskia Teeuwen, email steeuwen@sgl-zorg.nl

AC Swalmen is een activiteitencentrum voor mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel. We hebben onze cliënten gevraagd wat ze graag een keer samen zouden willen doen en hieruit kwam naar voren dat ze heel graag een keer samen naar een dierentuin willen gaan. Voor velen is het al heel lang geleden dat ze naar een dierentuin zijn geweest en zal het herinneringen aan vroeger oproepen.
 

AC Brunssum, De Insel 18 te Brunssum

Opfrissen van de tuin! (nóg 4 plekken beschikbaar)

Wanneer: vrijdag 10 maart 08:30 - 16:30

Contactpersoon: Ina Karstenberg, email ikarstenberg@sgl-zorg.nl

Samen met cliënten en vrijwilligers willen we de oude verhoogde bakken en fietsenstalling verwijderen. Tegelijkertijd zijn andere cliënten en vrijwilligers wafels aan het bakken.

Deel dit verhaal: