×

Nieuws | 09 oktober 2023

Campagne Zorg voor Energie: met elkaar energie en kosten besparen

De zorgsector gebruikt veel energie. Dat past niet bij de gezamenlijke ambitie om duurzame zorg te leveren. Daarom gaan ruim 220 zorgaanbieders met 4.200 zorglocaties en zo’n 520.000 medewerkers in de campagneweek Zorg voor Energie van 9 t/m 13 oktober aan de slag om energieverspilling tegen te gaan en kosten te besparen. Ook SGL doet mee met medewerkers, vrijwilligers en cliënten in onze locaties.

Draagvlak en betrokkenheid van alle medewerkers
Onze zorgorganisatie werkt al aan het verduurzamen van gebouwen en het verminderen van de CO2-uitstoot. Om écht een verschil te kunnen maken is draagvlak en betrokkenheid van álle medewerkers, vrijwilligers en cliënten in de organisatie van groot belang. Tijdens de campagneweek vragen wij de hen op een positieve en speelse manier om te letten op het energieverbruik in de organisatie. Met als doel een lagere energierekening. Dit doen wij én 220 andere zorgorganisaties in de campagneweek.

Bespaartips voor op de werkvloer en thuis
Met de campagne zetten wij mensen aan tot verduurzaming op de werkvloer én zo mogelijk ook thuis. Het delen van kennis en ervaring over hoe eenvoudig bij te dragen, geeft al veel inzicht in groenere zorg. Dit gebeurt door middel van handige bespaartips voor op het werk en thuis. Terugdringen van verspilling, kijken naar hergebruik en bewustwording spelen hierin een belangrijke rol.

Over de campagne
Met de energiebesparingscampagne Zorg voor Energie zetten zorgorganisaties mensen aan tot verduurzaming op de werkvloer én zo ook thuis. Met de campagne wil Milieu Platform Zorgsector (MPZ) verduurzaming van organisaties in de zorg versnellen, samen met het Expertisecentrum Verduurzaming Zorg en de zorgbranches ActiZ, de Nederlandse ggz, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra. Zo’n 220 zorgaanbieders met meer dan 520.000 zorgprofessionals en zo’n 4.200 zorglocaties nemen deel aan de campagne, die loopt van 9 tot en met 13 oktober 2023.

Deel dit verhaal: