×

Nieuws | 20 september 2022

Eerste stap naar nieuw WBC in Roermond gezet

Succesvolle kick off

Dinsdag 6 september was het zover.  De start van een nieuw en spannend project. De bouw van een nieuw woonbegeleidingscentrum van SGL in het hartje van Roermond. Een woonlocatie waar twee reeds bestaande locaties samengevoegd zullen worden tot één: het huidige WBC Echt en WBC Roermond. Daarnaast zullen in deze locatie nog plekken zijn voor vijf nieuwe cliënten en is er een logeerkamer.

De aftrap begon op de bouwlocatie van het nieuwe WBC.  Hier staan nu nog oude appartementen die op hele korte termijn tegen de vlakte zullen gaan. De bewoners van beide WBC's, hun naasten, beide teams en vrijwilligers kwamen bij elkaar om alvast een gevoel te krijgen met de nieuwe locatie, een nieuwe stad (voor velen) en een nieuwe buurt. Nadat er door iedereen werd geproost op de start van een mooi project werd de weg vervolgd naar 'De Graasj’ in Roermond. Na een heerlijke soep en lekkere broodjes en wat te drinken kon de presentatie beginnen.

De presentatie werd verzorgd door Denise Moonen (Teamleidster van beide WBC's) en Roel Gerardts (Projectmedewerker Zorgtechnologie). Beide werden deze avond ondersteund door een tweetal bewoners van het WBC Kuyperhof die hun ervaringen deelden over hun eigen verhuizing meer dan een jaar geleden en iets vertelden over de zorgtechnologie die zij zelf op dit moment gebruiken. Naast alle informatie die werd aangedragen over nieuwbouw en zorgtechnologie was er ook veel aandacht en ruimte voor alle aanwezige partijen om hun bevindingen, tips en tops te delen en kritische vragen te stellen. Kortom; een eerste succesvolle bijeenkomst.

Uiteraard gaan we jullie gedurende dit project regelmatig op de hoogte houden via onze Facebook-pagina en website door middel van vlogs, video's en verhalen.

Projectgroep Nieuwbouw WBC Roermond

Deel dit verhaal: