×

Nieuws | 07 november 2021

Familiezorg bij SGL

Samen is het toverwoord

Familiezorg richt zich op de manier waarop wij samen (medewerkers, vrijwilligers, cliënten en naasten) op een prettige, gelijkwaardige manier, met elkaar in gesprek blijven en samen afspraken maken over de zorgverlening.

De medewerkers van WBC Overhoven hebben een training gehad over Familiezorg, waarin het werken in de driehoek (medewerkers/vrijwilligers, cliënten en naasten) centraal staat. De basis is dat je de cliënt goed kent en dat alle partijen ‘gehoord’ worden en zich gehoord voelen.

Het is belangrijk om samen te streven naar een gemeenschappelijk doel. Als iemand in een WBC komt wonen, dan verandert er veel. Voor de cliënt zelf, maar ook voor de familie. Zeker als de cliënt vanuit een thuissituatie verhuist naar een WBC. De familie heeft dan voor die verhuizing veel taken op zich genomen. Je gaat in een WBC de zorg samen delen.

Samen in gesprek gaan en blijven is waar het om draait. Om inzicht te krijgen in de eerdere situatie, is een genogram een mooi instrument. Dan kijk je naar hoe het gezin in elkaar zat, hoe het vroeger was, welke rolverdeling er binnen het gezin is. Zo leer je mensen kennen en vorm je samen eigenlijk een team binnen de locatie.

SGL vindt familiezorg heel waardevol. We gaan kijken op welke manier we familiezorg verder kunnen invoeren bij SGL.

Wil je meer weten over familiezorg? Kijk dan op: www.expertisecentrumfamiliezorg.nl.

Deel dit verhaal: